Monday, January 1, 2018

Ήμαρτον! Η Σουηδία αποκαλεί τον Ιησού με όρο που παραπέμπει σε ουδέτερο φύλο

Μια εκκλησία στη Σουηδία αποφάσισε ότι η αναφορά στον Ιησού ως «Αυτός» είναι υπερβολικά περιοριστική και έχει επιδιώξει πλέον να «διευρύνει» την έκκληση του Θεού, καθιστώντας τον Ιησού πιο… περιεκτικό και ουδέτερο από πλευράς φύλου.

Σε μια πρόσφατη Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση παραγωγής της «Εκκλησία» της Σουηδίας, ο Ιησούς δεν κατέχει πλέον την κλασσική ανδρική αναφορά «Αυτός». Αντίθετα, χρησιμοποιείται ο όρος «hen», μια ουδέτερη γλωσσική καινοτομία λόγω φύλου που εισήχθη στη σουηδική γλώσσα, όταν γίνεται αναφορά στον Υιό του Θεού.
«Δεν είναι απαραίτητο … Αλλά το σημαντικό δεν είναι ότι ο Ιησούς ήταν ένας άνδρας, αλλά μάλλον ένας αληθινός άνθρωπος», δήλωσε η Susanne Senter, αρχιμανδρίτης της Σουηδικής εκκλησίας του Västerås σε συνέντευξή του στο σουηδικό ραδιόφωνο.
Ενώ η Senter αναγνώρισε ότι δεν ήταν «απαραίτητο» να αλλάξει την αντωνυμία του Ιησού, ισχυρίστηκε ότι ο νέος, ουδέτερος από πλευράς φύλου Ιησούς είναι πιο περιεκτικός και ίσως να μην απομακρύνει μερικούς ανθρώπους από την εκκλησία.
«Οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν με τις πεποιθήσεις τους και τις εκφράσεις τους … Αλλά ίσως μερικές από τις παραδοσιακές εκφράσεις εμποδίζουν μερικούς ανθρώπους [από τη μετάβαση στην εκκλησία]», δήλωσε.
Υπενθυμίζεται πως η «Εκκλησία» της Σουηδίας έγινε πρόσφατα γνωστότερη μετά την απόφαση για την αποστροφή της προς τη χρήση του φύλου σε σχέση με το Θεό.
ΠΗΓΗ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails