Friday, December 11, 2020

Θ. Μαλκίδης: 400 τόνοι οστών Ελλήνων της γενοκτονίας, μεταφέρθηκαν από την Τουρκία στη Μασσαλία προς βιομηχανοποίηση.

 


Για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, όπου θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας και οι κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας, μίλησε στον ρ/σ Focus 103.6 ο Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κ. Θεοφάνης Μαλκίδης.

Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, ανέφερε ότι «ο Ερντογάν και το καθεστώς του θα συνεχίσουν αυτό το οποίο γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Τόνισε δε, ότι το προσχέδιο που διέρρευσε χθες και που μετρά περισσότερες από δέκα σελίδες προκειμένου να προϊδεάσει τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, δεν ενέχει ούτε μία αναφορά για την Τουρκία. «Ούτε μισή γραμμή. Ούτε μία λέξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλκίδης σημειώνοντας ότι αυτό σημαίνει δύο πράγματα. «Ή το προσχέδιο έτσι όπως είναι θα γίνει και σχέδιο, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει κενή η παράγραφος που αφορά την Τουρκία, άρα δεν θα επιβληθεί καμία κύρωση σε βάρος της, ή που οι συζητήσεις οι οποίες γίνονται στη βάση του προσχεδίου για την Τουρκία γίνονται προφανώς με γνώμονα και βάση τα οικονομικά, πολιτικά και άλλα συμφέροντα που αφορούν αυτή τη χώρα και ορισμένες χώρες της ΕΕ» υπογράμμισε.

Ο κ. Μαλκίδης σόκαρε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του όταν αναφέρθηκε στα ατιμώρητα εγκλήματα των Τούρκων. Όπως είπε, μετά την ολοκλήρωση της γενοκτονίας εναντίων των Ελλήνων που ζούσαν στον πόντο στην Ιωνία, στη Θράκη στην Καππαδοκία, το 1924, πήραν τα οστά τους περίπου 400 τόνοι, 30.000-40.000 Έλληνες και Ελληνίδες, και μέσω Θεσσαλονίκης τα μετέφεραν στη Μασσαλία προκειμένου να βιομηχανοποιηθούν. Έκανε λόγο για συγκλονιστικές, τραγικές και απάνθρωπες πράξεις τονίζοντας την ανάγκη της παραδειγματικής τιμωρίας.

Η γενοκτονία και η βιομηχανοποίηση των οστών ενέπνευσαν στην συνέχεια τον Χίτλερ, που θεωρούσε ως δάσκαλό του τον Κεμάλ Ατατούρκ. Έτσι συνέχισε με τα δικά του εγκλήματα κατά των Εβραίων και των άλλων λαών, εξήγησε ο ίδιος.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails