Wednesday, December 16, 2020

Ετοιμάζεται νέο κύμα εποικισμού - ΜΚΟ κατασκευάζει το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς παρανόμων μεταναστών

 


Ετοιμάζεται νέο κύμα εποικισμού. ΜΚΟ κατασκευάζει το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς παρανόμων μεταναστών.

Η ιταλική φιλομεταναστευτική ΜΚΟ «Mediterranea Saving Humans» ξεκίνησε την ανακατασκευή του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα πλοίου μεταφοράς παρανόμων μεταναστών στη Μεσόγειο. Το MARE JONIO 2, θα προσφέρει χώρο σε χίλιους «μετανάστες» και θα διαθέτει Drones, συσκευές νυκτερινής όρασης και αερόστατα, αναφέρει η ιταλική LA REPUBBLICA

.

Επιπλέον, η «Mediterranea Saving Humans» έχει ναυλώσει ένα νορβηγικό πλοίο για την μεταφορά πλωτών πλατφορμών. Αυτή τη στιγμή, το MARE JONIO 2 βρίσκεται σε ναυπηγείο της Βρέμης για να είναι έτοιμο μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο και να οδηγηθεί κοντά στις λιβυκές ακτές. Την άνοιξη, είθισται να ξεκινά η αύξηση του ρυθμού των απόπλων.

Οι εργασίες στο μέχρι σήμερα εγκεκριμένο για 700 άτομα πλοίο θα αυξήσουν τη χωρητικότητά του στα 1.000 άτομα. Το κύριο κατάστρωμα θα έχει εμβαδόν 540 τ.μ. Εκεί, έχουν ήδη προσαρμοστεί πέντε κοντέινερ με ξαπλώστρες, κουζίνες και τουαλέτες.

Επιπροσθέτως, θα υπάρξει σταθμός πρώτων βοηθειών με δώδεκα κρεβάτια. Για την περισυλλογή των μεταναστών το πλοίο θα διαθέτει δύο μεγάλες φουσκωτές λέμβους. Η «Mediterranea Saving Humans» πάντως, δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει την πληροφορία.

Φώτο επάνω: Τα σχέδια του νέου πλοίου

Πλοίο ετοιμάζει και Οργάνωση Ευαγγελιστών 

Αυτή τη στιγμή η υποστηριζόμενη από τη γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία ΜΚΟ με την ονομασία «UNITED4RESCUE» ένα ακόμη πλοίο μεταφοράς παρανόμων μεταναστών. Με την υποστήριξη της οργάνωσης αυτής, η γερμανική οργάνωση SEA-EYE αγόρασε ένα παλιό εφοδιαστικό, το οποίο ανακατασκευάζεται επίσης για να υποδεχθεί παρανόμους μετανάστες.

Για την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από ΜΚΟ, στη Μεσόγειο δρα για τους ίδιους σκοπούς το ισπανικό πλοίο OPEN ARMS. Πέντε περαιτέρω σκάφη έχουν κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές.


Στο παρελθόν, η «Mediterranea Saving Humans» εκτελούσε αντίστοιχες αποστολές μεταφοράς παρανόμων μεταναστών στην Ευρώπη με το προηγούμενο πλοίο της, το MARE JONIO, το οποίο κατασχέθηκε επί υπουργίας Ματέο Σαλβίνι.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails