Wednesday, December 30, 2020

“Καλά Χριστούγεννα” στο Πακιστάν με ραβδιά, πέτρες και μαχαίρια σε επιθέσεις κατά Χριστιανών

 


Υποτίθεται ότι ήταν μια ιερή μέρα γεμάτη χαρά, αλλά μετετράπη σε τραγωδία στη Λαχόρη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας της 25ης Δεκεμβρίου στην Ευαγγελική Εκκλησία κοντά στην αποικία Khadim, στην περιοχή Amarsadhu, μερικές οικογένειες με αγόρια και κορίτσια διέσχιζαν την αγορά, όταν νεαρά μουσουλμάνοι άρχισαν να προσβάλλουν τα Χριστιανά κορίτσια με άσεμνες προτάσεις.

Μερικά από τα Χριστιανόπουλα προσπάθησαν να τους σταματήσουν και ακολούθησε καβγάς. Σε αυτό το σημείο, 30-35 μουσουλμάνοι παρενέβησαν ρίχνοντας πέτρες και ξυλοκοπώντας τους Χριστιανούς, ενώ προσπάθησαν να καταστρέψουν τα σπίτια τους επίσης. Στη σύγκρουση, επτά χριστιανοί τραυματίστηκαν, χτυπήθηκαν από πέτρες, ενώ ένας τραυματίστηκε από ένα μαχαίρι.

Ο Rasheed Masih, ο φρουρός ασφαλείας της Ευαγγελικής Εκκλησίας λέει ότι είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν στην περιοχή τους, ακόμη και αν έχουν γίνει πολλές φορές καβγάδες μεταξύ νέων Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Αλλά αυτή τη φορά η επίθεση προήλθε από το πλήθος.

Ο Masih λέει ότι οι νέοι μουσουλμάνοι άρχισαν να αποκαλούν τα χριστιανά κορίτσια “choorian". Το "Choori" είναι ένας πολύ προσβλητικός όρος της διαλέκτου Ουρντού που χρησιμοποιείται για σκλάβους. Συχνά ο όρος χρησιμοποιείται με υποτιμητικό τρόπο από τους Μουσουλμάνους για τους Χριστιανούς.

Μέχρι τώρα, η αστυνομία δεν έχει πραγματοποιήσει συλλήψεις.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails