Tuesday, December 22, 2020

Το τέλος της ιδιωτικότητας! Νέος δορυφόρος βλέπει μέσα από κτίρια

 


Ένας νέος δορυφόρος από το Capella Space είναι ικανός να τραβάει εικόνες υψηλής ανάλυσης οπουδήποτε στον κόσμο, ακόμη και μέσω των τοίχων κτιρίων, σύμφωνα με το ενημερωτικό για θέματα τεχνολογίας δίκτυο Futurism

Αυτό που κάνει τον δορυφόρο Capella-2 εντυπωσιακό είναι ο ενσωματωμένος αισθητήρας του, που ονομάζεται Synthetic Aperture Radar (SAR), ο οποίος μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία μέρα ή νύχτα, σε βροχή ή ηλιοφάνεια.

Το Futurism λέει ότι η τεχνολογία SAR "λειτουργεί παρόμοια με τον τρόπο πλοήγησης των δελφινιών και των νυχτερίδων χρησιμοποιώντας την ηχοτοποθέτηση."

"Ο δορυφόρος εκπέμπει ένα ισχυρό ραδιοφωνικό σήμα 9,65 GHz προς τον στόχο του και, στη συνέχεια, συλλέγει και ερμηνεύει το σήμα καθώς αναπηδά πίσω σε τροχιά. Και επειδή ο δορυφόρος στέλνει το δικό του σήμα αντί να συλλαμβάνει παθητικά φως, μερικές φορές αυτά τα σήματα μπορούν ακόμη και να διεισδύσουν μέσα από τον τοίχο ενός κτιρίου, κοιτάζοντας το εσωτερικό σαν την οπτική μέσω ακτίνων Χ του Superman. "

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capella Space Payam Banazadeh, πρώην μηχανικός συστήματος στο NASA Jet Propulsion Laboratory, δήλωσε στην ειδησεογραφική δημοσίευση ότι οι περισσότεροι δορυφόροι παρακολούθησης και παρατήρησης σε χαμηλή γήινη τροχιά δεν έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν χερσαία αντικείμενα μέσω σύννεφων ή τη νύχτα . Πρόσθεσε ότι ο δορυφόρος Capella 2 μπορεί να βγάλει καθαρές εικόνες κατά τη διάρκεια της νύχτας ή της ημέρας, και σε βροχή ή ηλιόλουστη μέρα.

"Αποδεικνύεται ότι ο μισός κόσμος είναι νυχτερινός, και ο μισός κόσμος, κατά μέσο όρο, είναι νεφελώδης", δήλωσε. "Όταν συνδυάζετε αυτά τα δύο μαζί, περίπου το 75% της Γης, ανά πάσα στιγμή, θα είναι θολό, σκοτεινό ή και τα δύο"

Αυτήν την εβδομάδα η Capella Space ξεκίνησε μια πλατφόρμα που επιτρέπει σε κυβερνητικούς φορείς και ιδιωτικούς οργανισμούς να ζητούν εικόνες από οτιδήποτε στον κόσμο.

Η εταιρεία αναμένεται να δημιουργήσει έναν σχηματισμό δορυφόρων σε χαμηλή τροχιά που, σε συνδυασμό, μπορούν να παράγουν καθαρές εικόνες ραντάρ οπουδήποτε στον κόσμο κάθε ώρα.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails