Sunday, December 17, 2023

Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μας είναι μια φάρσα


 “Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μας είναι μια φάρσα”, δήλωσε ο δρ Paul Marik, ο οποίος είναι ο δεύτερος πιο πολυδημοσιευμένος γιατρός εντατικής θεραπείας στον κόσμο. “Και γι’ αυτό, η συμβουλή μου προς εσάς: μην αρρωστήσετε, μην πάτε στο νοσοκομείο, γιατί θα σας σκοτώσουν“. “Το ιατρικό σύστημα θα σας σκοτώσει”.

 Ο Dr. Marik μοιράστηκε ένα γράφημα που συγκρίνει το προσδόκιμο ζωής μεταξύ διαφορετικών χωρών και τις κατά κεφαλήν δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης. Η Αμερική κατατάσσεται στην τελευταία θέση όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής, παρά το γεγονός ότι δαπανά πολύ περισσότερα για την υγειονομική περίθαλψη από οποιοδήποτε άλλο έθνος.

 

“Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα”, δήλωσε ο Δρ Marik. “Και αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το προσδόκιμο ζωής των Αμερικανών έχει μειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια – κατά τρία χρόνια. Και πώς συνέβη αυτό; Λοιπόν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, φταίει η υπερθέρμανση του πλανήτη. Η μόνη εξήγηση που έχουν”.

“Το άλλο πράγμα, το οποίο είναι τρομακτικό: οι ΗΠΑ αποτελούν το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά καταναλώνουμε το 55% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Αυτό σας λέει πόσο άρρωστοι είναι οι Αμερικανοί – ότι το 55% της παγκόσμιας κατανάλωσης φαρμάκων γίνεται σε αυτή τη χώρα. Είμαστε άρρωστοι άνθρωποι”.

 

Ο Dr. Marik αποκάλυψε ότι η ατορβαστατίνη, ένα φάρμακο για τη χοληστερόλη, ήταν το πιο συχνά συνταγογραφούμενο φάρμακο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά την κοινή αντίληψη ότι τα φάρμακα για τη χοληστερόλη μειώνουν τις καρδιακές παθήσεις, ο Marik το αποκάλεσε “μεγάλο μύθο της χοληστερόλης”.

“Η μείωση της χοληστερόλης σας δεν θα αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις. Ονομάζεται μύθος. Είναι φάρσα. Τι κάνουν οι στατίνες; Αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη. Αυξάνουν τον κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ και της άνοιας – κι όμως είναι τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα σε αυτή τη χώρα”.

Ο Marik παρουσίασε ένα γράφημα από μια μελέτη των TakataY et al. που έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς με τα υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης είχαν στην πραγματικότητα τα καλύτερα ποσοστά επιβίωσης

 

Στη συνέχεια, ο Marik παρουσίασε μια συγκλονιστική μελέτη από το The British Medical Journal, που συχνά αναφέρεται ως ένα από τα πιο έγκριτα περιοδικά στον κόσμο.

Το BMJ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει “Έλλειψη συσχέτισης ή αντίστροφης συσχέτισης μεταξύ της χοληστερόλης χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών και της θνησιμότητας στους ηλικιωμένους”, πράγμα που σημαίνει ότι η φαρμακευτική αγωγή για τη χοληστερόλη είτε δεν είχε αντίκτυπο είτε είχε αρνητικό αντίκτυπο στα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των ηλικιωμένων ασθενών..

Ο Marik κατέληξε λέγοντας: “Αυτό [το φάρμακο για τη χοληστερόλη] είναι μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιατρική. Αλλά, ξέρετε, μπορείτε να πείτε το ίδιο πράγμα [για τον διαβήτη]. Η χρήση των φαρμάκων για τον διαβήτη είναι μια φάρσα. Το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ είναι μια φάρσα”.

Ο Marik εξοστρακίστηκε για τις διαφορετικές απόψεις του σχετικά με τις ενέσεις C19 και την ιβερμεκτίνη. Τον Αύγουστο του 2023, ενημερώθηκε από το Αμερικανικό Συμβούλιο Εσωτερικής Ιατρικής (ABIM) ότι η πιστοποίησή του επρόκειτο να ανακληθεί για “διάδοση ψευδών ή ανακριβών ιατρικών πληροφοριών”.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι γιατροί που δέχθηκαν τις περισσότερες αντιδράσεις για τις απόψεις τους σχετικά με το COVID κατέληξαν να είναι και οι πιο σωστοί.

Αυτό που αποκομίζουμε είναι το εξής: δεν μπορείτε να αναθέσετε την υγεία σας στο ιατρικό σύστημα, διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα “να σας σκοτώσει”. Αντ’ αυτού, λάβετε υπόψη σας τις προτάσεις του Marik, κοιμώμενοι σωστά, λαμβάνοντας αρκετή ηλιοφάνεια, μειώνοντας το στρες και υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη του δρ. Μάλικ στο epoch tv

lumi-news.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails