Friday, December 15, 2023

Πολιτείες των ΗΠΑ αλλάζουν τη νομοθεσία για τις μεταγγίσεις αίματος: Όσοι λαμβάνουν αίμα από εμβολιασμένο με Covid19 ή άλλο εμβόλιο mRNA πρέπει να το γνωρίζουν.

 

Πολιτείες των ΗΠΑ αλλάζουν τη νομοθεσία για τις μεταγγίσεις αίματος: Όσοι λαμβάνουν αίμα από εμβολιασμένο με Covid19 ή άλλο εμβόλιο mRNA πρέπει να το γνωρίζουν.

Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις πως τα εμβόλια περιέχουν θραυσματα DNA τα οποία παραμένουν στο σώμα και παράγουν συνεχώς τοξικές ακίδες. Το Ιλινόις θα απαιτεί πλέον από τους δότες να αποκαλύψουν εάν έλαβαν εμβόλιο mRNA και θα επιβάλλει απαιτήσεις επισήμανσης για τα προϊόντα αίματος που δόθηκαν.

Το νομοσχέδιο HB4243, το οποίο εισήχθη στις 29 Νοεμβρίου από τον εκπρόσωπο της πολιτείας του Ιλινόις, Jed Davis, τροποποιεί τον νόμο για το κλινικό εργαστήριο και την τράπεζα αίματος του Ιλινόις και θα απαιτεί να ελέγχουν το αίμα που δόθηκε αν υπάρχουν ενδείξεις εμβολίων COVID-19 και άλλων συστατικών mRNA , συμπεριλαμβανομένων των νανοσωματιδίων λιπιδίων και πρωτεΐνη ακίδας—και απαιτεί από έναν αιμοδότη να αποκαλύπτει κατά τη διάρκεια κάθε διαδικασίας ελέγχου δότη εάν έχει λάβει εμβόλιο COVID-19 ή οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο mRNA κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο επιβάλλει απαιτήσεις επισήμανσης για το αίμα ή τα συστατικά του αίματος που είναι θετικά στις ενδείξεις εμβολίου COVID-19 ή άλλου συστατικού εμβολίου mRNA.

Αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες πολιτείες.

Ανησυχώντας για τις μεταγγίσεις αίματος από άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, ένας νομοθέτης στη Μοντάνα εισήγαγε νομοσχέδιο που καθιστά πλημμέλημα τους εμβολιασμένους που δίνουν αίμα. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε γρήγορα με ψήφους 19 υπέρ και έναν κατά.

Σε αντίθεση με το νομοσχέδιο που εισήχθη στη Μοντάνα, το νομοσχέδιο του Ιλινόις HB4243 δεν ποινικοποιεί άτομα που δίνουν αίμα εάν έχουν λάβει εμβόλιο για τον COVID-19. Απλώς επιτρέπει στα άτομα που λαμβάνουν προϊόντα αίματος να γνωρίζουν εάν το αίμα που λαμβάνουν προήλθε από εμβολιασμένο άτομο και απαιτεί την προσθήκη αυτών των πληροφοριών στις ετικέτες των προϊόντων, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, δεν υπάρχει περίοδος αναμονής για όσους έλαβαν εμβόλιο κατά του COVID-19 — εφόσον δεν έχουν συμπτώματα και αισθάνονται καλά τη στιγμή της δωρεάς. Εάν ένα άτομο δεν γνωρίζει ποιο εμβόλιο έλαβε, πρέπει να περιμένει δύο εβδομάδες για να δώσει αίμα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), σε πολλές περιπτώσεις, έχει επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του αίματος που δίνεται από εμβολιασμένα άτομα. Ωστόσο, ο FDA δεν έχει παράσχει δεδομένα που να δείχνουν ότι είναι ασφαλής η λήψη αίματος από εμβολιασμένα άτομα και πολλές μελέτες έχουν βρει mRNA από εμβόλια COVID-19 που κυκλοφορούν στο αίμα ή στο πλάσμα προσφάτως εμβολιασμένων ατόμων.

Μια μελέτη του Ιανουαρίου που δημοσιεύτηκε στο Journal of Pathology, Microbiology, and Immunology βρήκε πλήρους μήκους ή ίχνη από αλληλουχίες εμβολίου SARS-CoV-2 spike mRNA τόσο από την Pfizer όσο και από τη Moderna στο αίμα ορισμένων εμβολιασμένων ατόμων έως και 28 ημέρες μετά την COVID-19 εμβολιασμός.

«Αναμένουμε ότι το mRNA του εμβολίου που ανιχνεύεται στο πλάσμα περιέχεται στα LNP [νανοσωματίδια λιπιδίων] και ότι τα LNP στο πλάσμα έχουν απελευθερωθεί αργά από το σημείο της ένεσης είτε απευθείας στο αίμα είτε μέσω του λεμφικού συστήματος», έγραψαν οι συγγραφείς.

Σε μια μελέτη του Ιανουαρίου στο Circulation, οι ερευνητές ανακάλυψαν επίμονα αυξημένα επίπεδα πρωτεΐνης ακίδας πλήρους μήκους στο αίμα εφήβων και νεαρών ενηλίκων που ανέπτυξαν μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

Μια μελέτη του 2022 στο Clinical Infectious Diseases βρήκε κυκλοφορούντα αντιγόνα S1 από την πρωτεΐνη ακίδας SARS-CoV-2 στο πλάσμα συμμετεχόντων που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο COVID-19 της Moderna. Τα αντιγόνα είναι τα εξασθενημένα ή ανενεργά μέρη ενός συγκεκριμένου οργανισμού – σε αυτή την περίπτωση, είναι η πρωτεΐνη ακίδας – που πυροδοτεί ανοσολογική απόκριση μέσα στο σώμα. Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν επίσης ότι τα αντιγόνα S1 που ανιχνεύθηκαν προήλθαν από εμβολιασμό και όχι από φυσική μόλυνση.

ΠΗΓΗ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails