Friday, August 16, 2013

Ένας μεγαλοφοροφυγάς στην υπηρεσία του... "ΣΔΟΕ"


O Ελβετός... μεγαλοδικηγόρος, Edgar Paltzer, δηλώνοντας ένοχος για φοροδιαφυγή μέσω offshore, ενημερώνει τους Αμερικανούς εισαγγελείς για το πώς βοήθησε Αμερικανούς πελάτες του να χρησιμοποιούν μυστικούς λογαριασμούς ώστε να κρύψουν περιουσιακά στοιχεία από την Εφορία!

Ο Edgar Paltzer παραδέχθηκε σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ότι συνωμότησε για περισσότερο από μια δεκαετία για τη διάπραξη φοροδιαφυγής, με το δικηγόρο του, Thomas Ostrander να δηλώνει ότι ο Paltzer συνεργάζεται σε όλα τα επίπεδα με τις αμερικανικές αρχές, στην έρευνά τους για φοροδιαφυγή μέσω offshore.
O Paltzer προσφέρει στους Αμερικανούς ερευνητές μια σπάνια δυνατότητα να μάθουν πώς λειτουργούν οι τραπεζίτες της Ελβετίας και πως γίνεται η διακίνηση μετρητών και κοσμημάτων από τα σύνορα για να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους από τις αμερικανικές αρχές.
Από το 2009, 38.000 Αμερικανοί έχουν αποφύγει τη δίωξη, μέσω ενός προγράμματος αμνηστίας που επιτρέπει τον επαναπατρισμό των λογαριασμών τους με την καταβολή φόρων και προστίμων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails