Friday, November 22, 2013

Σπείρα Αλβανών είχε κλέψει μόνο 35 δίκυκλα στη Πάτρα!


Περισσότερες από 35 κλοπές δικύκλων τον τελευταίο χρόνο είχε διαπράξει δεκαμελής σπείρα νεαρών αλλοδαπών, αλβανικής υπηκοότητας, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών. 


Αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε συλλήψεις πέντε εκ των μελών της ομάδας που δρούσε με συγκεκριμένη σύνθεση και δομή το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Πάτρα, διενεργώντας διακεκριμένες κλοπές.

Πρόκειται για συλλήψεις νεαρών ηλικίας, 16, 17, 17, 19 και 26 ετών, αλλοδαπών αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι το βράδυ της Τετάρτης, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με την σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η Ασφάλεια Πατρών μετά από αξιοποίηση πληροφοριών έφθασε στα ίχνη της σπείρας, εγκέφαλος της οποίας φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός ενώ συνολικά συμμετείχαν δέκα ακόμη άτομα, τα οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είχαν κλέψει περισσότερα από 35 δίκυκλα, από 50 έως 150 κυβικών, τα οποία είτε τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά στην Αλβανία κυρίως, είτε τα διέθεταν έναντι αμοιβής στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.


Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία ενός ακόμη αλλοδαπού, ο οποίος έχει διαφύγει στην Αλβανία, αναζητά έναν ημεδαπό και άλλους τρείς αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ για τους δύο εξ αυτών προκύπτουν ευθύνες και για εμπρησμό ενός οχήματος πριν λίγους μήνες στην οδό Ερμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails