Sunday, November 3, 2013

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι Ροταριανοί είναι οι σύγχρονοι εθνικοί ευεργέτες!

Σχετικά με το τι είναι οι Ροταριανοί διαβάστε τις 2 παλαιότερες αναρτήσεις μας.

Τώρα γιατί και πως ο Άδωνις αποφάσισε να αποκαλεί εθνικούς ευεργέτες αυτούς που προωθούν την Παγκοσμιοποίηση και την Νέα Τάξη Πραγμάτων την οποία πριν μερικά χρόνια έλεγε ότι πολεμά ένας Θεός ξέρει!


Στη φώτο ο Άδωνις όταν διαφήμιζε το βιβλίο του Πλεύρη "Εβραίοι όλη η αλήθεια".. Αυτοί οι άνθρωποι που κατηγορεί ο Πλεύρης στο βιβλίο του είναι και οι καθοδηγητές του Διεθνούς Ρόταρυ.. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου... Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Μειώσαμε μισθούς-συντάξεις & ο λαός δεν ξεσηκώθηκε"

Το Κοινωνικό Ιατρείο των Ροταριανών της Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί γιατί είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε από τους Ρόταρυ σε όλο στον κόσμο, ανέφερε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια δείπνου του Ομίλου Ροταριανών Θεσσαλονίκης στο οποίο ήταν

κεντρικός ομιλητής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε αυτούς που εξέφρασαν επιφυλάξεις λέγοντας ότι το κράτος κανονικά πρέπει να καλύπτει τα πάντα χωρίς τη βοήθεια άλλων είπε: «Μακάρι να ζούσαμε σε μία εποχή που το κράτος να μπορούσε να παρέχει σε όλους τα πάντα. Θα ήταν μια ιδανική εποχή. Σήμερα όμως, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε απέχουμε πολύ από μια τέτοια εποχή.

Είμαστε σε μια εποχή κρίσης και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να περάσουμε απέναντι κρατώντας την κοινωνική μας συνοχή, κρατώντας την ανθρωπιά μας, ακόμη κι αν όλοι μας είμαστε πιεσμένοι, για να δώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο, ένα λαμπρό μέλλον.

Αυτό δεν θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αν ο ένας δεν βοηθήσει τον άλλον.

Το κράτος μας είναι γέννημα των εθνικών ευεργετών. Το κράτος μας φτιάχτηκε από τους εθνικούς ευεργέτες οι οποίοι από την πρώτη ημέρα που έγινε η Επανάσταση από την ώρα που ξεκίνησε το ελληνικό κράτος ερχόντουσαν να συμπληρώσουν τις αδυναμίες του κράτους για να μπορέσει η Ελλάδα να κάνει ένα βήμα μπρος.

Σε μια τέτοια εποχή αδυναμίας που βρισκόμαστε σήμερα με αυτή τη προσπάθεια συνεχίζουν οι Ροταριανοί αυτή τη λαμπρή παράδοση».

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε την πρόθεση του να δώσει στο Κοινωνικό Φαρμακείο των Ροταριανών ένα μέρος των φαρμάκων που θα δωρίσει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος βάσει προγραμματικής σύμβασης.

Αναφερόμενος στην πολιτική που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. «Πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα από τα γεγονότα πρέπει να προλάβουμε τα προβλήματα και όχι να τα κοιτάμε» είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είχε εξαγγελθεί στα τέλη του ΄90 από την κυβέρνηση Σημίτη και από τότε συνέχισε να εξαγγέλλεται από κάθε κυβέρνηση χωρίς να υλοποιείται

«Είχανε ετοιμάσει έναν διαγωνισμό ο οποίος προέβλεπε ότι θα πληρώναμε για την ηλεκτρονική συνταγοφράφηση 25 εκατομμύρια ευρώ . Ήρθε το μνημόνιο, ήρθε η χρεοκοπία. Ήρθε η πίεση της ανάγκης και ξαφνικά μέσα σε δύο χρόνια αυτό για το οποίο θα το πληρώναμε 25 εκατομμύρια έγινε με 500.000 ευρώ . Αυτό που λέγανε ότι δεν θα λειτουργούσε έχει γίνει πρότυπο στην ΕΕ γιατί η Γερμανία μετά από 10 χρόνια έχει φτάσει στο 89% και η Ελλάδα σε δύο χρόνια έφτασε στο 98% στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Πριν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση η εξωνοσοκομειακή δαπάνη της χώρας ήταν 5,6 δισεκατομμύρια . Φέτος θα κλείσει στα 2,371 δηλαδή 3, 3 δισεκατομμύρια λιγότερο» πρόσθεσε ο κ Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ακόμη ότι η μόνη επιλογή που έχει η χώρα είναι να πάει μπροστά και ότι για να επιτευχθεί αυτό «θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι, να μη χάνουμε χρόνο, να είμαστε δίκαιοι και να είμαστε σε κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας» .

Τέλος επισήμανε ότι ενώ στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια μειώθηκαν κατά 30% οι μισθοί και τις συντάξεις ο ελληνικός λαός δεν είναι στους δρόμους όπως θα ήθελε ο κ. Τσίπρας . «Έπρεπε να του τύχει καμιά ατυχία του κ. Τσίπρα και να πάρει την εξουσία και να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Ο ελληνικός λαός στέκεται όρθιος με όλη αυτή την πίεση. Και θα τιμήσουμε τον λαό για αυτή του την ωριμότητα και θα ανταποκριθούμε στην ιστορική μας αποστολή. Και όλοι μαζί θα απολαύσουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας γιατί θα εξασφαλίσει στα παιδιά και στα εγγόνια μας ένα λαμπρό μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα» κατέληξε ο κ Γεωργιάδης.

Στο δείπνο παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Το τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ομίλου Ροταριανών Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Ασπασίδης παρέδωσε τιμητικές πλακέτες στον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι έθεσαν υπό την αιγίδα τους την πρωτοβουλία των δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails