Thursday, November 7, 2013

Ζητείται η άρση ασυλίας του Βαρβιτσιώτη της ΝΔ για οικονομικό σκάνδαλο! Αυτός είναι που είχε πει να πουλήσουμε τα σπίτια μας αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους!



Την άρση της ασυλίας του βουλευτή και υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζητεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που διαβίβασε στη Βουλή σχετική δικογραφία η οποία σχηματιστεί για κακουργηματική απιστία σχετικά με την αγορά ακινήτων στη Γλυφάδα. Έτσι, η Βουλή καλείται πλέον να αποφασίσει εάν ο κ. Βαρβιτσιώτης βρεθεί κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή στην οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, αφού κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα (2011-2012) ήταν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας.


Η δικογραφία που ήδη διαβιβάστηκε στη Βουλή σχηματίστηκε μετά τη μήνυση πολίτη και τη διενέργεια έρευνας από τους οικονομικούς εισαγγελείς για την αγορά δύο ακινήτων στη Γλυφάδα η οποία φέρεται να επέφερε ζημία στο Δήμο ύψους 2,8 εκ. ευρώ. Με τη μήνυση ζητείται η ποινική δίωξη των 27 μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργία των τεσσάρων συνιδιοκτητών των ακινήτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αγορά των δυο ακινήτων έγινε με σκοπό να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά και επιχειρήθηκε να γίνει με τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης, όμως αυτή ακυρώθηκε δικαστικά και τότε ο δήμος αγόρασε τα ακίνητα.

Όπως καταγγέλεται όμως για την απαλλοτρίωση ο Δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με απευθείας αγορά η επιβάρυνση ήταν 8,7 εκατομ. ευρώ. Δηλαδή, σημειώθηκε βλάβη στο Δήμο ύψους 2,8 εκατομ. ευρώ.

Το σημαντικό πάντως ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παρά την αντίθετη άποψη του επιτρόπου, ενέκρινε την αγορά καθώς έκρινε ότι δεν προκύπτει αδικαιολόγητη επιβάρυνση γιατί ήταν αμφίβολο αν θα προσδιοριζόταν η απαλλοτρίωση των ακινήτων με την αντικειμενική αξία, ενώ η αγορά θα γινόταν σε μικρότερη τιμή ακόμη και από αυτή που προσδιόρισε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

http://www.zougla.gr/greece/article/zitite-i-asilia-tou-m-varvitsioti-814947

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails