Thursday, November 7, 2013

"Δημοκρατική" χώρα πλέον η Αίγυπτος: Η Αίγυπτος σχεδιάζει να εμπιστευθεί την ασφάλεια του Σουέζ σε ισραηλινή εταιρεία


Νοέμβριος 6, 2013.

Ο στρατηγός Αμπντούλ Φατάχ αλ-Σίσι, της Αιγύπτου, επιδιώκει να υπογράψει μια σύμβαση για την ασφάλεια της Διώρυγας του Σουέζ στην ισραηλινή εταιρεία «Seagull Maritime Security».


Η εταιρεία είναι γνωστή και εργάζεται στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και τον Ινδικό Ωκεανό.

Το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera και η αιγυπτιακή  «Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (που πίσω της βρίσκεται το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ελευθερίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) αναφέρουν την είδηση ως σκάνδαλο σχετικά με τις προθέσεις του Στρατηγού Σίσι, για τη Διώρυγα του Σουέζ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008. Ραχοκοκαλιά της είναι οι βετεράνοι των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων και του ναυτικού. Διευθυντής είναι ο πρώην διοικητής του ναυτικού των Ισραηλινών κομάντος, Κφιρ Μάγκεν. Συμμετέχει, επίσης, ο πρώην διοικητής του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Ελίεζερ Μάρομ.

Στην εταιρεία, επίσης, δραστηριοποιούνται ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ (Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ), Αμί Αγιαλόν και πολλά άλλα εξέχοντα άτομα του στρατού.

Οι υποστηρικτές της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας»  στη σελίδα τους  στο Facebook έχουν εναντιωθεί με την πληροφορία αυτήν και επισημαίνουν ότι τα στελέχη της εταιρείες ασφαλείας τηρούν στενούς δεσμούς με τον ισραηλινό στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

--



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails