Wednesday, December 4, 2013

Γκρεμίζουν χιλιάδες σπίτια Παλαιστινίων οι Εβραίοι στο Ισραήλ!

«Μετά την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας τον Ιούλιο, το Ισραήλ κατεδάφισε 207 σπίτια και ιδιοκτησίες Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εκτοπίζοντας 311 Παλαιστίνιους, από τους οποίους, τουλάχιστον οι μισοί, είναι παιδιά», καταγγέλλουν 36 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καλώντας παράλληλα την Ιερουσαλήμ να σταματήσουν τις κατεδαφίσεις των παλαιστινιακών κατοικιών στους τομείς που τελούν υπό τον έλεγχό του στη Δυτική Όχθη.


 
Στη συνέχεια αναφέρουν πως «οι κατεδαφίσεις αυτές, στους τομείς που τελούν υπό ισραηλινό έλεγχο, στη ζώνη Γ, υπό ισραηλινό στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο, η οποία καλύπτει το 60% της Δυτικής Όχθης, ήταν αιτία να διωχθούν παλαιστινιακές οικογένειες από τις κοινότητές τους και τη γη τους, και αύξησαν τη φτώχεια και τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια», υπογραμμίζοντας ότι οι κατεδαφίσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
 
Η ένωση προσθέτει ότι οι κατεδαφίσεις «διευκολύνουν συχνά την επέκταση των παράνομων ισραηλινών οικισμών, το 60% των οποίων παρεισφρύουν σε παλαιστινιακές κοινότητες».
 
Οι οργανώσεις που υπογράφουν, μεταξύ τους η Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και πολλές χριστιανικές οργανώσεις ζητούν τον «άμεσο τερματισμό» των κατεδαφίσεων.
 
Το Σάββατο επεισόδια ξέσπασαν σε πολλές ισραηλινές πόλεις και στα Παλαιστινιακά Εδάφη μετά τις διαδηλώσεις Βεδουίνων και Αράβων πολιτών του Ισραήλ που κατήγγειλαν τις κατασχέσεις παλαιστινιακής γης και τον εκτοπισμό των Βεδουίνων στην έρημο Νεγκέβ του νοτίου Ισραήλ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails