Wednesday, February 26, 2014

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ!!!!!!!! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 - 17:33    23
Μνημονιακή παραδοχή από Σταθάκη: «Κρατάμε το μνημόνιο και φορολογία ως έχουν - Καλά τα έφτιαξε ο Στουρνάρας»
Την πάσοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και την μεταστροφή του σε μνημονιακές θέσεις, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τη ΝΔ ενόψει της επερχόμενης συγκυβέρνησης, τα έχει αντιληφθεί ακόμα και ο πιο αδαής περί των πολιτικών πραγμάτων της χώρας. Επειδή δεν υπάρχει ακόμη επίσημη παραδοχή αυτών, έχει αξία η προβολή των δηλώσεων που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μία τέτοια δήλωση – παραδοχή έκανε ο Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Στην συνέντευξη του ο Σταθάκης έκανε λόγο για «ευρωπαίους εταίρους», για «διαπραγμάτευση του μνημονίου» και για «διατήρηση της σημερινής φορολογίας». Πραγματικά δεν μπορούμε να δούμε τις διαφορές με τις θέσεις της μνημονιακής Νέας Δημοκρατίας, επί του ζητήματος. Και ορθώς δεν μπορούμε να τις δούμε, γιατί οι θέσεις του Σταθάκη είναι οι προεκλογικές εξαγγελίες του Σαμαρά. Παρατηρείται, λοιπόν, μία πλήρης σύμπνοια ανάμεσα στους μέλλοντες «νεόνυμφους» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή εμείς τιμάμε την πολυφωνία και δεν ομοιάζουμε με τις μονταζιέρες του Μαξίμου ή της Κουμουνδούρου, σας παραθέτουμε την συνέντευξη Σταθάκη, όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας του ΔΟΛ:
"Για το ενδεχόμενο νέου μνημονίου
«Δεν μπορεί να πει κανείς αν στέκει, αυτή τη στιγμή, η ιδέα ενός νέου μνημονίου, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, διότι προϋποθέτει μια νέα χρηματοδότηση. Παραδεκτά στοιχεία μιας νέας χρηματοδότησης είναι το χρηματοδοτικό κενό σχετικά με το χρέος της χώρας, τα περίφημα 11 δις, τα οποία από οικονομική άποψη μπορούν να καλυφθούν με τρόπους που δεν επιβάλλουν την ανάγκη μιας νέας, έκτακτης χρηματοδότησης και είναι έτσι ένα θέμα διαχειρίσιμο, με την ΕΚΤ, τον ESM και τα εργαλεία που παρέχει. Άρα, η αναγκαιότητα δεν δικαιολογείται και επιβάλλεται από τις ανάγκες ή τις εντολές που έχει η τρόικα για να επιβάλλει να συναφθεί μνημόνιο. Εάν τίθεται μ’ αυτούς τους όρους, είναι πολιτικό το ζήτημα και όχι οικονομικό.»
Για το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών διαγραφής χρέους από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτό θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες
«Σε καμία περίπτωση. Ο κ. Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ήταν εξαιρετικά σαφής και έδωσε απαντήσεις, δεν δημιούργησε ερωτήματα. Ξεκαθάρισε πλήρως ότι η διαπραγμάτευση και νέα ρύθμιση του χρέους είναι προς όφελος όλων των πλευρών και γι’ αυτό είπε ότι θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup για να αναδείξει το ελληνικό πρόβλημα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προχωρήσει μια ρύθμιση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προέλθει από μια εκλογική μάχη, στην οποία πρέπει η λαϊκή βούληση να γίνει απολύτως σεβαστή. Και οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι προϊόντα δημοκρατικών καθεστώτων και βγαίνουν από εκλογές και γνωρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται ανάμεσα σε πολιτικά υποκείμενα που εκφράζουν την άποψη των περισσότερων πολιτών μιας χώρας. Εκτός αν η πολιτική δεν παίζει κανένα ρόλο…»
Για τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
«Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ υπερδιογκωμένες. Ήταν πάντοτε ιεραρχημένες στο πώς αντιμετωπίζουμε και σταματάμε τον κατήφορο, πώς αντιμετωπίζουμε και με ποια ιεραρχία τα πιο σημαντικά προβλήματα και γι’ αυτό έχουμε βάλει κορυφή στην ιεραρχία την ανθρωπιστική κρίση και πώς επιστρέφουμε την οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης. Κάθε μέτρο, και ο κατώτατος μισθός που πρέπει να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα στον ιδιωτικό τομέα, αποφασίζεται όπως και σήμερα, διά νόμου ή συλλογικών διαπραγματεύσεων και επίσης θίγει αυτό μόνο ένα κομμάτι του ιδιωτικού τομέα και γι’ αυτό είναι εφικτό: του τομέα που προσέλαβε στη διάρκεια του μνημονίου και όχι στο σύνολο των εργαζομένων. Έτσι, δημιουργείται ένα οικονομικό κίνητρο στην οικονομία, αναθερμαίνεται η οικονομία, και δημιουργείται και κοινωνική δικαιοσύνη.»
Για τις δηλώσεις του περί υπερφορολόγησης και αν ήταν ίδιες με του υπουργού Οικονομικών.
«Δεν είπα τίποτα τέτοιο. Δεν είπα «υστερούν», αλλά «υστερούσαν». Έχει σημασία ο χρόνος και αφορούσαν επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα σε σχέση με τα φυσικά, σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους κατ’ αναλογία του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σήμερα υπερφορολογούνται, διότι σηκώνουν μεγάλο βάρος. Το ίδιο με τον ΦΠΑ, με τους καταναλωτές, γιατί σήμερα έχουμε τον υψηλότερο στην Ευρώπη και έτσι και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται. Αντιθέτως, τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μια μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει. Εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανέναν φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό.»"

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails