Saturday, February 15, 2014

Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στην Κύπρο! Ν.Αναστασιάδης: «Δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου και εκλογής οι Ε/κ στα Κατεχόμενα»

Oμολογία σοκ από τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στους δημοσιογράφους, είπε ότι οι Κύπριοι πολίτες δεν θα ψηφίζουν με βάση τον τόπο κατοικίας τους αλλά με βάση την ιδιότητα του πολίτη της κάθε μιας των συνιστωσών πολιτειών, που αποδεικνύει ότι η Κύπρος διαλύεται και
στην θέση της δημιουργούνται δύο νέα κράτη, με εντελώς ξεχωριστές ιθαγένειες και σύνορα-ζώνες!
 
Συγκεκριμένα ομολόγησε, ότι τελικά οι Έλληνες που θα μεταβούν - υποτίθεται στα πλαίσια της "Ομόσπονδης Κύπρου" - στα νυν Κατεχόμενα, δεν θα μπορούν ούτε να ψηφίζουν, ούτε να ψηφίζονται, δεν θα έχουν δηλαδή βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ευρωπαϊκά κεκτημένα, αφού θα πρόκειται για ξεχωριστό όντως κράτος, χαλαρά δεμένο με την το νότιο κομμάτι του νησιού, ίσα ίσα για "βαλει χέρι" στην "χρυσοφόρα" ΑΟΖ του, αλλά και να παρεμβάινει στην ομαλή λειτουργία του! 
 
Οι Ελληνοκύπριοι δηλαδή πρόσφυγες, που υποτίθεται θα γυρίσουν στις περιουσίες, τα χωριά και τις πόλεις τους δεν θα έχουν κανένα δικαιώμα λόγου για τον τόπο τους, δεν θα ψηφίζουν, δεν θα εκλέγονται, δεν θα επηρρεάζουν καταστάσεις, δηλαδή θα καταδικάσουν εαυτούς να είναι πολίτες β' κατηγορίας, ή αλλιώς "παρίες", στην ουσία τα Κατεχόμενα θα αποκτήσουν και Κατεχόμενους.
 
Το ωραίο είναι ότι το Ψευδοκράτος θα έχει "αρπάξει" την διεθνή αναγνώριση, χωρίς να έχει προσφέρει τίποτα. Μόνο κέρδη θα έχει αυτό και η Τουρκία.
 
Συγκεκριμένα ο Ν.Αναστασιάδης είπε: "Το δικαίωμα ψήφου για την Άνω βουλή ή τη Γερουσία με το οποίο διασφαλίζεται η πολιτική ισότητα θα ενασκείται όχι με βάση τον τόπο κατοικίας αλλά την ιδιότητα του πολίτη της κάθε μιας των συνιστωσών πολιτειών"!
 
Επίσημη πλέον αναγνώριση και νομιμοποίηση του Αττίλα, επίσημη διοχ΄τομηση με τις ευλογίες ενός Κύπριου προέδρου!Για να ψηφίσει ένας Ελληνοκύπριος στα Κατεχόμενα, θα πρέπει να πάρει την ιθαγένεια της "συνιστώσα πολιτείας". Δηλαδή πρέπει να ΄γινει "Τουρκοκύπριος"!
       
Ξεκάθαρος ήταν με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας - που διετέλεσε για έναν χρόνο Υπουργός Εξωτερικών του Τάσσου Παπαδόπουλου - με τις οποίες καταδεικνύει πως η Κύπρος διαλύεται και δημιουργούνται δύο Κράτη:
 
   "Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραπλανεί και ψεύδεται για την Κοινή Διακήρυξη 
   ...Στη Κοινή Διακήρυξη, παρ. 4 σαφέστατα υποδηλείται ότι θα διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και δημιουργείται νέο κράτος αφού προβλέπεται ρητά ότι: «Η Ομόσπονδη Ενωμένη Κύπρος θα προκύψει από τη συμφωνία μετά την έγκριση της, από χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα». 
 
...Ο κ. Αναστασιάδης παραδέχθηκε χθες ότι οι Ελληνοκύπριοι που θα τους επιτραπεί να ζουν στο Τουρκοκυπριακό «Συνιστόν Κράτος» δεν θα έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. 
 
Προκαλούμε τον κ. Αναστασιάδη να μας πει, σε ποια άλλη Ομόσπονδη δημοκρατική χώρα, υπάρχει τέτοια πρόνοια που δεν επιτρέπει σε πολίτες της να ψηφίζουν εκεί που ζουν, εργάζονται και πληρώνουν φόρους; Αυτή η πρόνοια δεν παραβιάζει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο; 
 
  ...Παραπλάνηση και σύγχυση επιχείρησε ο κ. Αναστασιάδης και στο θέμα τηςεσωτερικής ιθαγένειας. Μήπως στην Αμερική υπάρχουν και 50 εσωτερικές ιθαγένειες; 
 
   ...Η μόνη ασφάλεια που έχουμε είναι η Κυπριακή Δημοκρατία η οποία, δυστυχώς, σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη θα καταργηθεί για να ιδρύσουμε ένα νέο Κρατικό έκτρωμα" τόνισε ο Γιώργος Λιλλήκας ανάμεσα σε άλλα. 
 
   Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και γιος του αείμνηστου Τάσσου, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΡΙΚ ουσιαστικά ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες: 
 
 "Δεν υπάρχει αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν, ούτε για Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε για συνέχισή της... 
 
   ...Οι Τουρκοκύπριοι παίρνουν την κυριαρχία, την ιθαγένεια, το κατάλοιπο εξουσίας, αλλά εμείς πρέπει να ψάξουμε να βρούμε το πού υπονοείται η συνέχιση της κυπριακής Δημοκρατίας, που θεωρείτο από όλους κόκκινη γραμμή. 
 
 ...Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος με την πράξη του παραβίασε τη συμφωνία που υπογράφηκε με το Δημοκρατικό Κόμμα και στην οποία απαιτείτο από τον Νίκο Αναστασιάδη να διαφυλάξει την μια κυριαρχία, την μια ιθαγένεια, τη μια διεθνή προσωπικότητα, να ξεκαθαρίζει η βάση των συνομιλιών, να μην επανέλθουν οι πρόνοιες του σχεδίου Ανάν και άλλα, τα οποία σήμερα δυστυχώς υπάρχουν εντελώς αντίθετα στην διακηρυξη των δύο ηγετών". 
 
Τον λόγο θα τον έχει ο κυπριακός λάος και όσοι εκ των Κυπρίων ηγετών θέλουν να τους γράψει η Ιστορία ότι έκαναν το καθήκον τους. Ο Ν.Αναστασιάδης είναι αποφασισμένος να μην παραδώσει κράτος όπως έκαναν περήφανα οι προκάτοχοί του.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails