Thursday, May 29, 2014

Σοκαριστική ομολογία ΗΠΑ: «Ναι στέλνουμε όπλα στους ισλαμιστές της Συρίας και θα αυξήσουμε την υποστήριξή μας»!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραδέχθηκαν ότι εξοπλίζουν την «αντιπολίτευση» των ισλαμιστών στην Συρία και σκοπεύουν να αυξήσουν το μέγεθος της στρατιωτικής βοήθειας, τόσο σε υλικό όσο και σε εκπαίδευση στις γειτονικές χώρες.
 
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα τόνισε: «Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι παρέχουμε στρατιωτική βοήθεια προς τη συριακή αντιπολίτευση», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
 
«Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη αυτή, και όχι μόνο στο ίδιο επίπεδο! Θα αυξήσουμε το μέγεθος της στρατιωτικής βοήθειας, ενώ το Κογκρέσο θα συζητήσει το ρόλο που θα μπορούσε να έχει ο στρατός σε αυτήν τη σύγκρουση!», είπε.
 
Νωρίτερα - συνεχίζει το δημοσίευμα - ο πρόεδρος Ομπάμα μιλώντας το West Point υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την συριακή αντιπολίτευση, η οποία μάχεται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
 
«Αποφάσισα ότι δεν θα πρέπει να στείλουμε αμερικανικά στρατεύματα στη μέση ενός εμφυλίου πολέμου στη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να βοηθήσουμε το λαό  της Συρίας να αντιταχθεί στον δικτάτορα που βομβαρδίζει και σκοτώνει πεινασμένους ανθρώπους», είπε ο αρχηγός του κράτους.
 
Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ, έχουν παράσχει υλική βοήθεια προς τη συριακή αντιπολίτευση  ύψους 290 εκατομμυρίων δολαρίων.
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails