Friday, May 9, 2014

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΒΡΑΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔ. ΤΗΣ ΝΔ Το «πορτραίτο» της κας Φωτεινής Τομαή (πρώην κας Κωνσταντοπούλου) υποψήφιας Ευρωβουλευτίνας με την… ΝΔ!!!

ΤΟΜΑΗ ΦΩΤΕΙΝΗ -ΠΡΩΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ   — ….από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ»(13.11.99) ….στην εποχή του Συνασπισμού!
  [....] Ψηλή, ξανθιά, όμορφη, με τα λαμπερά μάτια και το δέρμα καμέλιας των κοριτσιών της Κωνσταντινούπολης πήρε τ’ όνομα και τις χάρες όλες της Γιαγιάς Φωτεινής. Σαν κι εκείνη ξέρει να διηγείται ιστορίες που άλλαξαν τη μορφή του κόσμου, να τις βάζει στο χαρτί και να δρέπει δάφνες και συγχαρητήρια, απόλυτα δικαιολογημένα.

   [....] κράτησε όλο το άρωμα των εποχών που της μετέδωσαν οι δικοί της, στην αστική οικογένεια που ανατράφηκε και πάντα τιμά….
   [....] έχει, με δική της επιμέλεια και του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυκλοφορήσει ιστορικές μελέτες και συλλογές έγγραφων για τη Δωδεκάνησο για τη ζωή των Ελλήνων Εβραίων και για την ίδρυση και θεμελίωση του νεώτερου ελληνικού κράτους. Συγχρόνως αρθρογραφεί στον ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο και στη δική μας «Kathimerini». Κι είναι πάντα δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο, τον Νίκο Kωνσταντόπουλο, τον πρόεδρο του Συνασπισμού….
   [....] Και νερό να ’μαστε κάπου θα ’χαμε βρει γωνιά να ειρηνέψουμε», έλεγε η Γιαγιά Φωτεινή. «Oι φωτογραφίες του γάμου της, που τον ευλόγησε ο Πατριάρχης έδειχναν όλο τον πλούτο και την αίγλη της οικογένειας….
   ==== ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ:
== Το πρόβλημα που λέγεται Φωτεινή Τομαή
http://www.cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=2682:2013-03-11-06-52-52&catid=69:2011-03-21-15-02-30&Itemid=78
== Τομαή- Κωνσταντοπούλου: Απαράδεκτη και προδοτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ
Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Φωτείνη Τομαή- Κωνσταντοπούλου στον ΣΚΑΪ.
http://www.skai.gr/news/politics/article/256446/tomai-konstadopoulou-aparadekti-kai-prodotiki-i-stasi-tou-suriza/#ixzz3165N3Mnt
== Μια ιδιαίτερη συνάντηση μεταξύ Φωτεινής Τομαή και Σαμπιχά Σουλεϊμάν
http://www.paraskhnio.gr/synantisi-foteinis-tomai-kai-sampixa/

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails