Thursday, May 22, 2014

Κλείνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εξαιτίας της βρωμιάς


Εικόνες ντροπής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, με ποντίκια και σκορπιούς να απειλούν την υγεία και την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού. Σαν να μην έφτανε αυτό, ούτε οι τουαλέτες του…


ιδρύματος καθαρίζονται σωστά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Για αυτό το λόγο λοιπόν, με τη σύμφωνη γνώμη των προέδρων της Πολυτεχνικής Σχολής, η σχολή θα κλείσει το διήμερο 27 και 28 Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. «Είναι γεγονός ότι στους χώρους των υπογείων (και όχι μόνο) κυκλοφορούν ποντίκια και σκορπιοί, ενώ η κεντρική διοίκηση έχει διαθέσει μόνον 2-3 καθαρίστριες για όλη τη Σχολή των 55.000 τ.μ.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κοσμήτορας της Σχολής κ. Κωνσταντίνος-Βασίλειος Ε. Κατσάμπαλος, σε επιστολή του προς τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, καθώς και τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως διαβάζουμε στην Ημερησία.
Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα όμως και στη φύλαξη της Σχολής καθώς καθημερινά οι φοιτητές της σχολής γίνονται μάρτυρες περιστατικών χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών. Η σχολή έχει περίπου 7.500 φοιτητές, έκταση 55.000 τ.μ. και μόνο 3 καθαρίστριες, διότι ο διαγωνισμός για την ανάθεσης της καθαριότητας στο Αριστοτέλειο αμφισβητήθηκε από έναν υποψήφιο, που κατέφυγε στη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα έως ότου εκδοθεί η απόφαση να μην υπάρχουν και καθαρίστριες στο πανεπιστήμιο.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails