Tuesday, August 12, 2014

Αρμπίλ: Στις χριστιανικές εκκλησίες καταφεύγουν τα γυναικόπαιδα για να σωθούν από το ISIL

18:12
11/08/2014
Η εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ, στην περιοχή  των Ασσυροχαλδαίων χριστιανών, Αϊνκάουα, στην Αρμπίλ έχει κατακλυστεί από  πρόσφυγες.
 
Υπενθυμίζεται ότι 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις χριστιανικές πόλεις και τα χωριά που βρίσκονται μεταξύ της Αρμπίλ και της Μοσούλης, η οποία έχει γίνει άντρο των ισλαμιστών του ISIL, που προελαύνει κατά της πρωτεύουσας των Κούρδων.
 
Πολλοί από αυτούς ήρθαν ειδικά στην συνοικία Αϊνκάουα για να βρουν καταφύγιο στις χριστιανικές εκκλησίες, αλλά και σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολεία.
 
Οι άνδρες και οι γυναίκες με τα παιδιά παραμένουν μέσα στο ναό του Αγίου Ιωσήφ, προσπαθώντας κάπου να βρουν σκιά, αφού η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
 
Τους έχει χορηγηθεί κρύο νερό σε μπουκάλια και τα παιδιά παίζουν στο σιντριβάνι της εκκλησίας. Αν και έχουν παραλάβει στρώματα, πολλοί χριστιανοί, κυρίως άνδρες, κοιμούνται στο γρασίδι, στον περίβολο της εκκλησίας.
 
Οι χριστιανοί φοβούνται τη θηριωδία του «χαλιφάτου» αφού οι ισλαμιστές τους έχουν διατάξει να ασπασθούν το Ισλάμ αλλιώς θα πεθάνουν.
 
Εξάλλοι, όσοι χριστιανοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη, έπεσαν θύμα ληστών και έχασαν χρήματα και χρυσό, κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα, ακόμη και στα σημεία ελέγχου.
 
Ο πρόσφυγες ανησυχούν για τις γυναίκες που απήχθησαν από τους ισλαμιστές αφού σκότωσαν πρώτα τους άνδρες τους. Παρόμοια φαινόμενα αντιμετώπισαν και οι Γαζήδες που αναγκάστηκαν και αυτοί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
 
«Ακόμη και εάν η κατάσταση βελτιωθεί, δεν θέλουμε να πάμε πίσω», είπε ο Φαντέλ Γιούσεφ, ο οποίος διέφυγε με τη γυναίκα και τα παιδιά του στην Αρμπίλ και ο οποίος βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή εξ αιτίας του άγχους, από τους εθελοντές της εκκλησίας.
 
«Οι Μουσουλμάνοι μισούν τους Χριστιανούς», είπε. «Αυτοί έχουν το δικαίωμα να μας σκοτώνουν, οι Χριστιανοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα», είπε ο Γιούσεφ σε εφημερίδα του Αρμπίλ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails