Thursday, September 4, 2014

Δολοφονήθηκαν 239 παιδιά… Ε και τι έγινε;



Δολοφονήθηκαν 239 παιδιά… Ε και τι έγινε;
Τι βαρβαρότητα κι αυτή. Και πόσα εγκληματικά απωθημένα μπορούν να χωρέσουν… εντός της ψυχής μιας χούφτας φανατισμένων ηγετών; Και πώς να ερμηνεύσεις την απίστευτη αυτή θηρωδία τους; 

Κράτος ολετήρα το κατάντησαν, που επάξια διεκδικεί, μαζί με τον καθένα από αυτούς προσωπικά, πολλές μαζί πρωτιές: στη θηριωδία, στη γενοκτονία, στη βαναυσότητα!

Σύμφωνα με την UNICEF, στις τρεις πρώτες βδομάδες του Αυγούστου, τουλάχιστον 239 παιδιά (157 αγόρια, 82 κορίτσια), από 3 μηνών έως και 17 ετών, έχουν χάσει (διάβαζε: τους έχουν αφαιρέσει) τη ζωή! στη Γάζα. Με τον πολιτισμένο κόσμο, Ευρώπη και Αμερική, να εξακολουθούν να ζουν στον…
κόσμο τους. 

Ανακουφισμένοι ενδεχομένως γιατί δεν είναι τα δικά τους βρέφη, δεν είναι τα δικά τους παιδιά που αλέθονται από την αδηφάγο και εγκληματική κρεατομηχανή που ό,τι της ρίξει μέσα δεν σου… χαλά το χατήρι: το κάνει κιμά!

ΟΚ, η Αμερική, όμηρη του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι, να το καταλάβουμε και να επιδείξουμε… κατανόηση γιατί στουππώνει με τσιρόττα το στόμα της, φοβούμενη πιότερο μπας και της ξεφύγει καμιά… γλυκιά κουβέντα για τα θύματα της γενοκτονίας και κακοφανιστεί ο… γενοκτόνος φίλος και σύμμαχός της. Κι ας χλευάζεται για το… ήθος που επιλέγει για να τοποθετηθεί απέναντι στα γεγονότα. Κι ας ενεργοποιεί διεθνώς συναισθήματα οίκτου για το πρόσωπό της: Καθώς βάζει την ουρά της στα σκέλια και παίρνει την όψη αξιολύπητης υπερδύναμης, που το πρωί παραδίδει στην ανθρωπότητα μαθήματα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ το βράδυ κάνει γαργάρα ακριβώς όσα διδάσκει το πρωί!

Το ότι σε 21 μέρες… θερίστηκαν 239 παιδικά χαμόγελα, ξερριζώθηκαν δηλαδή με φρικτό τρόπο 239 παιδικές καρδούλες, που ο χτύπος και οι παλμοί τους δεν μπορούσε να αποτελέσει απειλή για κανένα, δεν ήταν… αρκούντως μακάβρια είδηση όμως, ούτε για τους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες-νάνους. 

Να σκεφτείτε ότι αρκετοί από αυτούς επίσημα επιχείρησαν να συμψηφίσουν τα εγκλήματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με αυτά της εγκληματικής οργάνωσης Χαμάς για να… ξαλαφρώσουν προφανώς από τις δικές τους τύψεις. 

Ναι, πολλοί εξ αυτών των ηγετών ήταν και παραμένουν μοιραίοι, άβουλοι, ανεπαρκείς και επικίνδυνα ανόητοι συνάμα!


Νίκος Τόκας

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails