Saturday, September 6, 2014

Α.Σαμαράς προς Ρ.Τ.Ερντογάν: "Δεν αναφέραμε ονομαστικά τις γενοκτονίες σας εναντίον των Ελλήνων"


Αναφορά στον "Σουλτάνο" Ρ.Τ.Ερντογάν θα δώσει ο Α.Σαμαράς, για το αντιρατσιστικό λέγοντά ςτου ότι δεν ανέφερε ονοματικά τις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων, και των Μικρασιατών Ελληνων. Θυμίζουμε ότι η διάταξη αναφέρει πάσα γενοκτονία αναγνωρισμένη από την Βουλή, αλλα δεν αναφέρονται ονομαστικά για να μην εκνευρίζεται ο Ερντογάν.Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι η Βουλή έχει αναγνωρίσει 57 γενοκτονίες.Δηλαδή οι άλλες μας αφορούν το ίδιο με τις δικές μας.
 
Η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν πραγματοποιείται στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα (1 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας) και η ελληνική πλευρά είναι εξαιρετικά προσεκτική όσον αφορά στην θεματολογία της. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι περιορίζονται να λένε ότι την συνάντηση είχε ζητήσει ο κ. Ερντογάν και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προωθήσει τις εθνικές θέσεις τόσο στα διμερή όσο και στο κυπριακό. Ωστόσο η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν από τα κατεχόμενα και ενώ στην Βουλή συζητείται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που διέπραξε η Τουρκία, θέμα το οποίο αποτελεί «casus belli» για την γείτονα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους βασικούς λόγους που που καθυστερεί ενάμισι χρόνο τώρα το νομοσχέδιο είναι η παρασκηνιακή αντίδραση της Τουρκίας στην ανακίνηση της γενοκτονίας του μικρασιατικού ελληνισμού. Κυβερνητικό στέλεχος εμφανιζόταν αισιόδοξος ότι η συνάντηση θα πάει καλά και ότι είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί επίσκεψη της τουρκικής κυβέρνησης στην Αθήνα σε ανταπόδοση της διακυβερνητικής που έγινε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει κατά την συνήθη τουρκική τακτική ο κ. Ερντογάν να βάλλει και όλα τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα από την Θράκη και το τζαμί μέχρι την ΑΟΖ και τις εξελίξεις στο κυπριακό. 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails