Wednesday, February 7, 2018

Μετά το συλλαλητήριο όσοι δεν συμφωνούν με ΣΥΡΙΖΑ για Σκοπιανό δέχονται επίσκεψη εισαγγελέα! - Ακόμα και ο Π.Καμμένος!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Μετά την δικογραφία που εστάλη στη Βουλή με την οποία ζητείται η διερεύνηση και γενικότερα η εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργώνγ για την υπόθεση της Nοvartis, χθες επίσης, υποτίθεται ότι  η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη απέστειλε στη Βουλή και μια ανάλογη δικογραφία για τον Π.Καμμένο για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών  στην Σαουδική Αραβία για να διερευνηθεί το αδίκημα της απιστίας, δηλαδή της ζημιάς του δημοσίου.

Με μία μικρή λεπτομέρεια: Πρώτον η πώληση ουδέποτε έγινε.
Η πολιτική αντιπαράθεση που προκάλεσε την δημοσιοποίηση του θέματος ματαίωσε την συμφωνία και οι Σαουδάραβες δεν προχώρησαν στην αγορά. Αυτό όντως είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια χρημάτων για το δημόσιο, αλλά ο τελευταίος που ευθύνεται, είναι ο Π.Καμμένος.
Αρα πώς διερευνάται το αδίκημα της απιστίας σε μια υπόθεση που ούτε πώληση, ούτε αγορά, έγινε;
Επειτα, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα: Η περίφημη δικογραφία, ουδέποτε εστάλη στη Βουλή! Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Υποτίθεται ότι το θέμα προέκυψε από συζήτηση της Τουλουπάκη με δημοσιογράφους, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.
Σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με επιστολή του προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη επισημαίνει τα παραπάνω και δηλώνει ότι αποποιείται των ευεργετικών διατάξεων ως εν ενεργεία υπουργός, δηλαδή της βουλευτικής ασυλίας, δηλώνοντας πως «θέτει τον εαυτό του στην διάθεση της Δικαιοσύνης ως απλός Έλλην πολίτης», άρα παραιτείται της ασυλίας και ζητεί την ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης.
 «Ζητώ, όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β)  τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ολόκληρη η επιστολή ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη
Προς :
Την κ. Ελένη Τουλουπάκη, Αντεισαγγελέα Εφετών, Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος-Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών
Δια του Τύπου ενημερώνομαι ότι χθες σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόοδο της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, φέρεται να απαντήσατε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσταλεί στην Βουλή ή κατά άλλους την έχετε ήδη στείλει στην Βουλή, γεγονός που διαψεύδει και η Βουλή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επειδή καλώς γνωρίζετε ότι α) εγώ ζήτησα την διερεύνηση της υπόθεσης δια της στρατιωτικής δικαιοσύνης και της Ομάδας Εσωτερικών Υποθέσεων με άμεση κοινοποίηση όλων των στοιχείων προς εσάς και β) διότι αυτή η «πώληση» ουδέποτε έγινε, με ευθύνη άλλων και πάντως όχι του ΥΕΘΑ.
Για τους λόγους αυτούς ζητώ, όπως από το Νόμο περί ευθύνης υπουργών δικαιούμαι: α) την μη εφαρμογή ευεργετικών διατάξεων για τους εν ενεργεία υπουργούς και β)  τη συνέχιση της διεξαγωγής από Εσάς της εν λόγω έρευνας και σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι βρίσκομαι στην διάθεσή Σας να καταθέσω ως απλός Έλλην πολίτης για να διευκολύνω την έρευνά Σας, ώστε αυτή να προχωρήσει άμεσα.
Με εκτίμηση
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Συμπτωματικά, λοιπόν, έχουμε όλους όσους αντιστέκονται στην απόδοση του ονόματος "Μακεδονία" και απαιτούν επίσης την αποποίηση των αλυτρωτικών διατάξεων του Συντάγματατός τους, από τα Σκόπια, είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε εκτός, μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής να τίθενται υπό δικαστική διερεύνηση για υποθέσεις οι οποίες "μπάζουν" από παντού σε ότι αφορά το αποδεικτικό υλικό τους, όπως υποστηρίζουν έγκυροι νομικοί κύκλοι.
Πραγματικά περίεργα πράγματα...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails