Friday, July 3, 2009

Οι «Ρεπούσηδες» εισβάλλουν και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων


Την περασμeνη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, το εκπαιδευτικό συμβούλιο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων εξέλεξε καθηγητή έδρας Ιστορίας αυτόν για τον οποίο η εφημερίδα μας είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τα επιβαρυντικά στοιχεία που υπήρχαν, στο φύλλο της 7ης Ιουνίου.






Πηγή: http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/07/blog-post_912.html

Το εκπαιδευτικό συμβούλιο της Σχολής Δοκίμων, παρά τις πολλές επιφυλάξεις που υπήρχαν, ψήφισε, με δέκα ψήφους υπέρ και μία κατά, υπέρ της αναγόρευσης του υποψηφίου σε τακτικό καθηγητή της Σχολής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε δοθεί εντολή από πάρα πολύ ψηλά για την πρόσληψή του. Ο προστάτης του είναι μεγάλος καθηγητής, με δυνατή θέση και τον είχε βοηθό του.

Τον είχε μάλιστα διαβεβαιώσει ότι δεν πρέπει να ανησυχεί για τις καταγγελίες που είχαν γίνει, διότι δεν θα επηρεάζαν κανέναν, αφού ήδη είχαν δοθεί οδηγίες.

Από τους έντεκα λοιπόν οι δέκα πειθάρχησαν στις εντολές και ο ένας καταψήφισε τον υποψήφιο, έχοντας προφανώς το θάρρος της γνώμης του για την ακαταλληλότητά του. Είναι πραγματικά σπάνιο γεγονός στη δημόσια ζωή του τόπου ένας άνθρωπος να αναλαμβάνει ευθύνες ενώπιον της εξουσίας, όταν κάτι δεν ανταποκρίνεται στη συνείδησή του και στον όρκο του.

Οι νεωτερικοί ιστορικοί λοιπόν, μετά το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο, άρχισαν τη διείσδυσή τους και στης ανώτατες στρατιωτικές σχολές.

Σε λίγο οι αξιωματικοί μας του Πολεμικού Ναυτικού θα έχουν μια διαφορετική άποψη για τον Μιαούλη, τον Κανάρη και τον Τομπάζη.

Ίσως ο συνωστισμός στην παραλία της Σμύρνης μεταφερθεί και στα Ψαρά, στην ολοκληρωτική σφαγή του πληθυσμού.

Ίσως τότε ακυρωθούν και οι στίχοι του εθνικού μας ποιητή «Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη περπατώντας η δόξα μονάχη…».

Ακόμα και ο Ντελακρουά στη «Σφαγή της Χίου» θα ήταν επηρεασμένος από τους… Ελληναράδες και ζωγράφιζε αδικώντας τους καλούς Οθωμανούς.

Ο κατήφορος της παιδείας του τόπου μας δεν έχει τελειωμό. Δυστυχώς στο τέλος θα μας συμπαρασύρει όλους στον Καιάδα.



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails