Friday, October 1, 2010

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ


 Είδηση απο την εφημερίδα telegraph

Ισραηλινή ομάδα στον κυβερνοχώρο υπεύθυνη για τον ιό που έπληξε τα ηλεκτρονικά συστήματα του Ιράν

Μια κορυφαία ισραηλινή στρατιωτική μονάδα κατηγορείται για κυβερνοπόλεμο και την δημιουργία του ιού που έχει αχρηστεύσει τα υπολιστικά συστήματα και σταμάτησε τις εργασίες στο καινούργιο πυρηνικό σταθμό.

Ειδικοί στους υπολογιστές ανακάλυψαν μια βιβλική πηγή ενσωματωμένη στον κώδικα του ιού, που δείχνει το Ισραήλ ως την πηγή της κυβερνοεπίθεσης.

Ο κώδικας περιέχει την λέξη "myrtus", που είναι ο λατινικός βιολογικός όρος για το δέντρο μυρτιά. Η εβραϊκή λέξη για την μυρτιά, η «Hadassah», ήταν το όνομα γέννησης της Εσθήρ, της Εβραίας βασίλισσας της Περσίας.
Στην Βίβλο, στο κεφάλαιο Το Βιβλίο της Εσθήρ λέει πως η βασίλισσα προδίκασε μια επίθεση εις βάρος του εβραϊκού πληθυσμού της Αυτοκρατορίας και στην συνέχεια έπεισε τον άντρα της (τον Βασιλιά Αρταξέρξη) να επιτεθεί πριν δεχθούν επίθεση οι ίδιοι (σ.σ: οι Εβραίοι της Περσίας. Η Εσθήρ έπεισε τον Αρταξέρξη να αφήσει να σκοτώσουν οι Εβραίοι τον μυστικοσύμβουλό του τον Ελληνα Μακεδόνα Αμάν και στην συνέχεια να κυνηγήσουν τους απογόνους του και τους υπόλοιπους Ελληνες της Περσίας. Οι Εβραίοι ανέκαθεν οδηγούσαν τους Πέρσες εναντίον μας).

Το Ισραήλ έχει ήδη απειλείσει οτι θα πραγματοποιούσε επίθεση ενάντια στις εγκαταστάσεις του Ιράν για να διασφαλίσει οτι το ισλαμικό κράτος δεν έχει την δυνατότητα να απειλείσει την ύπαρξή του.

Ο Ράλφ Λάγκνερ, ένας Γερμανός ερευνητής, ισχυρίζεται οτι η «Μονάδα 8200», ο βραχίονας των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ διέπραξε των επίθεση με τον ιό στους υπολογιστές του πυρηνικού σταθμού του Bushehr διεισδύοντας στο λογισμικό του πυρηνικού σταθμού.

Ο κ. Λάνγκερ είπε: «Αν διαβάσεις την Βίβλο μπορείς να μαντέψεις.» (Σ.Σ: Για το ποιές θα είναι οι κινήσεις των Εβραίων).

 Χάρτης της Symantec που δείχνει τις χώρες στις οποίες έχει εμφανισθεί περισσότερο ο ιός "stuxnet".

Computer experts have spent months tracing the origin of the Stuxnet worm, a sophisticated piece of malicious software, or malware, that has infected industrial operating systems made by the German firm Siemens across the globe. 

Programmers following Stuxnet believe it was most likely introduced to Iran on a memory stick, possibly by one of the Russian firms helping to build Bushehr. The same firm has projects in Asia, including India and Indonesia which were also attacked. Iran is thought to have suffered 60 per cent of the attacks.
Mr Langner said: "It would be an absolute no-brainer to leave an infected USB stick near one of these guys and there would be more than a 50 per cent chance of him pick it up and infect his computer."
Cyber security experts said that Israel was the most likely perpetrator of the attack and had been targeting Iran but that it had not acknowledged a role to its allies.
"Nobody is willing to accept responsibility for this particular piece of malicious software which is a curious, complex and powerful weapon," said one Whitehall expert.
The Iranian authorities acknowledged the worm had struck Bushehr and a statement conceded that the plant would come into operation in January, two months later than planned.
Elizabeth Katina, a researcher at the Royal United Services Institute, said the possibility of a copycat attack on British or American electricity networks or water supplies had been elevated by the release of Stuxnet.
"Critical national infrastructure is at greater risk because this shows groups on the outside of governments how to do it," she said. "It's more likely now that the northeast of England power grid can be shut down until someone decides to start it up again."

4 comments:

Anonymous said...

Νομίζουν ότι θα μας ...εξαφανίσουν για επιβιώσουν ολομόναχοι, οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ για παραγωγή τροφής.
Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο… Στα 100 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο και λιμούς θέλει ο ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΟΠΕΚ...
ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ οι γερμαναραίοι για το ΤΕΛΟΣ τού πετρελαίου από ΦΕΤΟΣ!...
ΤΙ θα τρώμε μόλις φτάσει το λίτρο στα 3-4 ευρώ;
http://www.youtube.com/watch?v=i_N7yPsK49c

Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες – το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων…), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι μονοκαλλιεργητές  Κάιν για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Λογαριάζουν χωρίς τη γνωστή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν τυφώνες, ήλιο, ηφαίστεια και πολλά άλλα!
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
http://library.tee.gr/digital/m2069/m2069_foskolos.pdf

Anonymous said...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_3_22/09/2010_415856


Σάββατο, 2 Oκτωβρίου 2010


Πίσω στο Ισλαμαμπάντ Πακιστανοί λαθρομετανάστες

AFP

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες την αμφιλεγόμενη συμφωνία για την επαναπροώθηση στο Ισλαμαμπάντ όλων των Πακιστανών λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. Η συμφωνία αφορά και όσους λαθρομετανάστες έκαναν αίτηση για παροχή ασύλου, αλλά απορρίφθηκε. Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Κομισιόν, η επαναπροώθηση θα γίνεται με έξοδα των κρατών-μελών, ενώ δεν θα περιλαμβάνει υπηκόους τρίτων κρατών. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, περίπου 13.000 Πακιστανοί λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Εξ ου και η Ε.Ε. είχε ξεκινήσει πολυετείς και επίπονες διαπραγματεύσεις με το Ισλαμαμπάντ για την επαναπροώθησή τους, οι οποίες διήρκεσαν οκτώ χρόνια.

Ωστόσο, οι ενστάσεις παραμένουν. Η συμφωνία εγκρίθηκε με ψήφους 382 «υπέρ», 250 «κατά» και 23 αποχές, καθώς η Αριστερά, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι της Ευρωβουλής υποστηρίζουν ότι η επαναπροώθηση μεταναστών σε μια χώρα που δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη της Γενεύης για τα Δικαιώματα των Προσφύγων δεν παρέχει εχέγγυα για την ασφάλεια των επαναπατρισθέντων ατόμων. Επίσης, πολλοί ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν ατυχή τη χρονική συγκυρία υπογραφής της συμφωνίας, λίγες μόνον εβδομάδες μετά την ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο Πακιστάν.

«Δεν μπορούμε να προπαγανδίζουμε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα να τα ξεπουλάμε στο εσωτερικό της Ευρώπης, στον βωμό της δικής μας ασφάλειας», δήλωσε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Σόνια Αλφάνο. Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, απάντησε ότι υπάρχει συγκεκριμένος όρος μέσα στη συμφωνία που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη «να την εφαρμόζουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται οι υποχρεώσεις τους, οι οποίες απορρέουν από το διεθνές δίκαιο». Με άλλα λόγια, η επαναπροώθηση δεν θα γίνεται όταν υπάρχουν υπόνοιες πως ο λαθρομετανάστης θα πέσει θύμα διώξεων στην πατρίδα του. Οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να πιέζουν το Ισλαμαμπάντ για την υπογραφή της συνθήκης της Γενεύης.

Anonymous said...

Μπράβο στους Ισραηλινούς! Δείχνουν ότι είναι μαχητικοί και ξέρουν να πολεμούν με σύγχρονα όπλα.

Anonymous said...

Αυτό που δεν αναφέρεται είναι το ότι στο κόλπο αυτό είναι και η Siemens, η οποία προμηθεύει και την Αμερική με ανάλογα συστήματα.
Επίσης έχω μιά απορία. Ισως είμαι ο μόνος βλάκας στον πλανήτη, αλλά ένα τοσο σημαντικό και "ευαίσθητο" σύστημα, όταν η χώρα δέχεται επιθέσεις απο παντού, γιατί πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο internet; Για να βλέπουν τσόντες; Ενα κλειστό σύστημα δεν κινδυνεύει απο επιθέσεις, ασφαλώς. Εσείς θα το κάνατε αυτό; Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό. Τι να πώ; Αναρωτιέμαι για διάφορα. Μήπως το κόλπο στο Ιράν είναι στημένο; Οπως στο Ιράκ η την Γιουγκοσλαβία;
Οσο για το πετρέλαιο, μην φοβάστε, δεν τελειώνει. Ξαναδημιουργείται. Απλώς η τρομοκρατία αυτή συντηρεί την μεγαλύτερη απάτη του σύγχρονου κόσμου. Του πετρελαίου.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails