Sunday, March 20, 2011

Εβραία Γερουσιαστής δεν θέλει να ακούγεται το όνομα του Χριστού στις προσευχές της Γερουσίας



ST. PAUL, Μινεσότα – Μία Εβραία Γερουσιαστής της Μινεσότα ζητά από τους ηγέτες της Γερουσίας να επιτρέπονται μόνο ‘μη δογματικές’ προσευχές κατά το άνοιγμα των συνεδριάσεων, καθώς ένιωσε "πολύ άβολα" όταν ένας Βαπτιστής πάστορας ανέφερε επανειλημμένα το όνομα του Ιησού Χριστού και τον Χριστιανισμό σε μια από τις επικλήσεις του.
Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Terri Bonoff λέει ότι θέλει η ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της Γερουσίας, Amy Koch να αλλάξει το διαδικασία ώστε όλοι οι εφημέριοι που έρχονται στην Γερουσία να λένε ότι είναι "απαραίτητο" και να κάνουν ‘αδογμάτιστες’ προσευχές.
"Είμαι πολύ θρησκευόμενη γυναίκα και πιστεύω βαθιά στον Θεό», δήλωσε η Bonoff, (φωτο)
, από το προάστιο Minnetonka της Μινεάπολης. «Τιμούμε τον Θεό στον δημόσιο και πολιτικό λόγο μας, και αυτό είναι σωστό. Αλλά κάνοντας μία ‘αδογμάτιστη’ προσευχή τον τιμούμε χωρίς να παραβιάζουμε το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους."
Η Koch, (φωτο), δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα υποστηρίξει μια τέτοια απαίτηση. Είπε ότι η Γερουσία καλεί τους ηγέτες από πολλές χριστιανικές και μη χριστιανικές πίστεις για να προσευχηθούν, και τους ενημερώνει ότι οι Γερουσιαστές προέρχονται από διαφορετικούς θρησκευτικούς χώρους. «Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να κάνω ένα είδος μοντάζ στην προσευχή», είπε η Koch.
Πολλοί Εβραίοι Γερουσιαστές, όλοι οι Δημοκράτες, υποστηρίζουν το αίτημα της Bonoff, το οποίο όμως βρίσκει αντίσταση από άλλους Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές.
«Πιστεύω ότι δεν έχουμε δικαίωμα να λογοκρίνουμε τις προσευχές τους," είπε ο Ρεμπουπλικάνος Γερουσιαστής David Brown, για την επίσκεψη των εφημέριων.
Η προσευχή που προκάλεσε το αίτημα της Bonoff ήταν από τον αιδ. Dennis Campbell (φωτο), της Granite City Baptist Church στο St Cloud, ο οποίος ανέφερε το όνομα του Ιησού Χριστού τρεις φορές και έκανε και άλλες αναφορές στο χριστιανισμό. Ο Κάμπελ υπερασπίστηκε αργότερα το περιεχόμενο της προσευχής του.
«Δεν υπάρχει κανείς που να αγαπά τους Εβραίους περισσότερο από τους χριστιανούς, έτσι ώστε δεν υπήρχε πρόθεση προσβολής ή θέμα έλλειψης σεβασμού", είπε ο Κάμπελ. "Μάλλον, ήταν μια επίδειξη σεβασμού προς τον Ιησού Χριστό - όπως ακριβώς οι ιδρυτές του κράτους μας έδειξαν σεβασμό προς τον Ιησού Χριστό και το Λόγο του Θεού, όταν δημιουργήθηκε το Σύνταγμά μας".
Δεν είναι η πρώτη φορά που Εβραίοι Γερουσιαστές έχουν θίξει το θέμα με το πώς διεξάγονται οι προσευχές στις συνεδριάσεις του Καπιτωλίου. Μια δεκαετία πριν, μια χούφτα εκπροσώπων ανεπιτυχώς αγωνίστηκε για να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές στον Λευκό Οίκο παρόμοιες με αυτές που η Bonoff προτείνει για τη Γερουσία.
Ο Δημοκρατικός Michael Paymar, είπε ότι έχει περάσει πολλά χρόνια στην αίθουσα της Βουλής κατά τη διάρκεια των προσευχών. Είπε ότι μίλησε με τον Πρόεδρο Kurt Zellers, αφότου ένας πάστορας ξεκίνησε να φέρνει μια χριστιανική προσευχή που έκανε αρκετά μέλη που ήταν Εβραίοι να νιώθουν άβολα. Ο Paymar είπε ότι θα πιέσει για να ληφθούν περαιτέρω μέτρα αν συμβεί ξανά.
"Κάνει όποιον δεν προσεύχεται δια μέσου του Ιησού Χριστού, ή δεν πιστεύει στον Ιησού Χριστό – να αισθάνεται ότι δεν ανήκει εκεί", δήλωσε ο Γερουσιαστής Ron Latz, ο οποίος είναι Εβραίος. "Με κάνει να αισθάνομαι σαν να μην ανήκω στην Γερουσία για την οποία είμαι νομίμως εκλεγμένος από τους ψηφοφόρους μου. Σε μία κυβερνητική αίθουσα, δεν θα πρέπει να επιδιώκεται για μένα και τους άλλους να αισθανόμαστε έτσι."
Η Γερουσία της πολιτείας της Χαβάης, τον Ιανουάριοσταμάτησε τις προσευχές εντελώς εξαιτίας του φόβου που είχαν για πιθανές δίκες για θέματα διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους (First Amendment).
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 comment:

Anonymous said...

Ωραια γυναικα!!! Αν δεν ηταν εβραια θα την παντρευομουνα!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails