Saturday, September 12, 2015

Η Ελλάδα αδειάζει από νέους -Kαι γεμίζει απο λαθρομεταναστες!!... Μισό εκατομμύριο Έλληνες έφυγαν τα τελευταία χρόνια!

Από το 2010, η οικονομική κρίση ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό, υποβαθμίζοντας και περιθωριοποιώντας τα άλλα μεγάλα προβλήματα του τόπου όπμως σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήμματα που απορρέουν από την υπογεννητικότητα και την φυγή των νέων.

Η κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει στην μετανάστευση ανθρώπους και επιχειρήσεις, με ένα σημαντικό κομμάτι εξειδικευμένου δυναμικού να αναζητά της τύχες του εκτός χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat,  την περίοδο 2008-2013, πάνω από 482.000 Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό, με το 4.4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας να έχει φύγει εκτός συνόρων.
Η μετανάστευση νέων και η πτώση των γεννήσεων θα οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του πληθυσμού ενώ η σχέση ηλικιακής εξάρτησης (ο αριθμός των εξαρτημένων ανθρώπων, πολύ νέων ή ηλικιωμένων), θα αυξηθεί κατακόρυφα. Έτσι λιγότεροι οικονομικά ενεργοί πολίτες θα υποστηρίζουν με τις εισφορές τους περισσότερους συνταξιούχους, πράγμα που θα οδηγήσει σε αύξηση του χρέους ή μείωση συντάξεων και επιδομάτων.
Την ίδια ώρα, περισσότερες από 14.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί στην Βουλγαρία, αναφέρει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου για την οικονομία της αγοράς στην Σόφια.
Και σε όλα αυτά έρχεται το φαινόμενο της υπογεννητικότητας το οποίο αν και ξεκίνησε ουσιαστικά πριν 35 χρόνια, είναι υπαρκτό και έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. 
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το έτος 1980 οι γεννήσεις ήταν 148.134 ενώ οι θάνατοι 87.282. Αντίστοιχα το έτος 1990 είχαμε 102.229 γεννήσεις και 94.152 θανάτους. Το 2000, για πρώτη φορά, οι θάνατοι ξεπερνούν τις γεννήσεις κατά 1896 (αναλυτικά : 103.274 γεννήσεις, 105.170 θάνατοι).
Καθώς προχωράμε στα επόμενα χρόνια βλέπουμε ότι η κατάσταση αυτή χειροτερεύει, έχοντας το 2011 τους θανάτους να ξεπερνούν τις γεννήσεις κατά 4.671. Η σοβαρότητα του προβλήματος επιδεινώνεται το 2012, καθώς έχουμε 100.371 γεννήσεις και 116.668 θανάτους (16.297 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις).
Τέλος, το 2013 οι γεννήσεις στην Ελλάδα ήταν 94.134 (από αυτές οι 13.194 ήταν γεννήσεις από αλλοδαπές μητέρες), ενώ οι θάνατοι 111.794. Όπως παρατηρούμε, παρουσιάζεται μεγαλύτερη αρνητική εξέλιξη το 2013 με φυσική μείωση του ελλαδικού πληθυσμού κατά 17.660 άτομα. Οι γεννήσεις στην Ελλάδα, κατά το 2013, παρουσίασαν μείωση κατά 6,21% σε σχέση με το 2012.
Τα νέα ζευγάρια, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, δεν προχωρούν σε γάμο ή απόκτηση παιδιών. Επιπλέον, η χώρα μας καταλαμβάνει μία θλιβερή πρωτιά όσον αφορά τον αριθμό των εκτρώσεων.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, η Ελλάδα σε εκτρώσεις είναι 1η στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο καθώς συντελούνται ετησίως περίπου 250.000 εκτρώσεις, αριθμός υπερδιπλάσιος των γεννήσεων. Οι ειδικοί μάλιστα υποπτεύονται ότι τα περιστατικά ξεπερνούν τα 500.000.
Και η απάντηση της Ευρώπης σε αυτά τα προβλήματα για την Ελλάδα είναι να μας φέρει το νέο "Γκαουλαιτερ" τον Ολλανδό Maarten Verwey για να ετοιμάσει την μετεκλογική εφαρμογή του μνημονίου.
Οι πρωτοβουλίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής – μεταξύ άλλων με την χρήση ηλεκτρονικού χρήματος – οι μεγάλες παρεμβάσεις του Οκτωβρίου στο ασφαλιστικό και στο δημόσιο, αλλά και η ανάγκη για επιτάχυνση στα κονδύλια του ΕΣΠΑ (ώστε να μην χαθούν επιδοτήσεις αλλά και να έρθουν εντός του Οκτωβρίου εισροές του πακέτου Γιουνκέρ), ήταν σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό “μενού” των πρώτων επίσημων συναντήσεων στην Αθήνα του Ολλανδού “νέου Ράιχενμπαχ” με βασικούς υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Η Ελλάδα από την άλλη δέχεται και τα "ευεργετήματα" με την λαθρομετανάστευση με τους αριθμούς να έχουν χάσει πλέον τη σημασία τους, στη χώρα της μόνιμης αφασίας τα στοιχεία για τις παράνομες εισόδους αλλοδαπών στην Ελλάδα προκαλούν ίλιγγο, όχι στους Έλληνες καθώς ουδείς ασχολείται πλην ελαχίστων, αλλά στην ίδια την Ευρώπη.
Με την πολιτική των ανοικτών συνόρων, μια χώρα που γερνά και με αριθμό ρεκόρ στις εκτρώσεις (200.000 το χρόνο) έχει δεχτεί από τις αρχές του έτους χωρίς να προβάλει καμία πολιτική αποτροπής, 310.000 αλλοδαπούς κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμανικού θρησκεύματος.
Τα ξένα ΜΜΕ και η κοινή γνώμη με δέος παρακολουθούν  και σχολιάζουν το πρωτοφανές αυτό κύμα εισόδου (που πριν από λίγα χρόνια θα φάνταζε ως κακόγουστο αστείο) εκτός από την ελληνική κοινή γνώμη που σαν υπνωτισμένη έχει σπάσει κάθε παγκόσμιο ρεκόρ στον δείκτη της… ανεκτικότητας, εάν υπήρχε τέτοιος.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης από τη Γενεύη. 432.761 παράνομοι μετανάστες έχουν διαπλεύσει μέχρι σήμερα τη Μεσόγειο από τις αρχές του 2014,  με κύρια πύλη εισόδου, την Ελλάδα από την οποία πέρασαν σχεδόν 310 χιλιάδες άνθρωποι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails