Wednesday, April 27, 2016

Ο Ν.Φίλης ξαναχτυπά: Κατάργησε την διδασκαλία των Θρησκευτικών στην Α' και την Β' Δημοτικού εν μέσω Πάσχα!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Ο Ν.Φίλης ο υπουργός Παιδείας ξαναχτυπά, αφαιρώντας το μάθημα των Θρηκευτικών από την Α' και την Β' Δημοτικού στα πιο κρίσιμα χρόνια δηλαδή όταν σε ένα μικρό παιδιί διαμορφώνεται η θρησκευτική αλλά και η εθνική συνείδηση.   Μέσα στο Πάσχα προφανώς για να μην γίνει αντιληπτό επέλεξαν και άλλαξαν το πρόγραμμα στα δημοτικά σχολεία:   Μείωσαν τις ώρες των θρησκευτικών στο μισό σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού   Καταργούν από την Πρώτη και την Δευτέρα Δημοτικού τα Θρησκευτικά που σημαίνει κατάργηση των βιβλίων των θρησκευτικών και προσπάθεια αποχριστιανοποίησης των Ελληνόπουλων. (ιδού τα Θρησκευτικά που διδάσκονταν στην Α' και στην Β' Δημοτικού, εδώ και εδώ)   Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ   Όπως θα δείτε το έγγραφο εκδόθηκε μόλις χθες   Η Ελληνορθοδοξία δεν είναι απλώς ένα θρησκευτικό δόγμα. Διαφέρει από τα άλλα χριστιανικά δόγματα και βασίζεται πάνω στην ελληνική σκέψη (κυρίως την αρχαία και ας κράζουν διάφοροι) και στους ελληνικούς τρόπους ζωής.   Για αυτό και στην Ελληνορθοδοξία υπάρχει η Μετάνοια και η Συγχώρεση ενώ στους Προτεστάντες υπάρχει μόνο η τιμωρία του πουριτανισμού και στους Καθολικούς η εξαγορά της συγχώρεσης από τον Πάπα.   Στην Ελληνορθοδοξία υπάρχει ο διάλογος γι'αυτό και δέχεται ως ισότιμη με την Αγία Γραφή την Ιερά Παράδοση που είναι οι Διδαχές των Αγίων στις οποίες κάποιες φορές δεν συμφωνούν μεταξύ τους αλλά αυτό ακριβώς φέρνει τον πλούτο της ελληνικής σκέψης στην Αληθινή μας Θρησκεία.   Στην Ελληνορθοδοξία δεν υπάρχει ο αλάθητος Πάπας και η κοσμική εξουσία του Βατικανού, όλοι κρίνονται ακόμα και οι εκπρόσωποί της.  

 Η Ελληνορθοδοξία είναι λαϊκή θρησκεία που διαμορφώνεται κυρίως από τον λαό για αυτό και η Εικόνα του Χριστού για τους Έλληνες είναι πνευματική και βιωματική. Στο εξωτερικό έχει λάβει την μορφή μια νομικίστικης ερμηνείας και για αυτό οι ξενοι δεν νιώθουν ότι ο Ιησούς Χρστός και τα Θεία εν τέλει παίζον έναν ρόλο κρίσιμο στις ζωές τους. Περισσότερο μεγαλωνουν με την άποψη ότι όλη η ζωή θα είναι ένας διαγωνισμός για το ποιος θα έχει τα περισσότερα υλικά αγαθά.   Μέσα στην Ελληνορθοδοξία έχουν διασωθεί δεκάδες αρχαιοελληνικά έθιμα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του Νεοελληνισμού. 

1 comment:

Yannos the Greek said...

Δεν υπάρχει "ελληνορθοδοξία" ούτε "ελληνοχριστιανισμός". Οι όροι αυτοί είναι επίπλαστοι, σχετικά μοντέρνοι (στα μέσα του 19ου αιώνα εφευρέθηκαν) και το κυριότερο· δεν σημαίνουν τίποτα καθώς είναι αντιφατικοί. Παραπέμπουν σε έναν παρακμιακό βυζαντινισμό και έχουν σκοπό να οικοδομήσουν μια πλαστή, νεολληνική ταυτότητα που μπορεί μεν οι γενικώς ειπείν νεοέλληνες να χρειάζονται ως εθνικά αποπροσανατολισμένοι ελληνόφωνοι Ρωμιοί που είναι στην πλειοψηφία τους, αλλά οι πραγματικοί Έλληνες ξέρουν ποιοι είναι, από πού προέρχονται και τι πρεσβεύουν και γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι μόνο οι ίδιοι είναι οι φορείς του Ελληνισμού, και μόνο οι ίδίοι μπορούν να επανελληνίζουν και να φέρουν την ευθύνη αυτή. Οι υπόλοιποι απλώς δικαιούνται να λέγονται "ελληνοχριστιανοί", "ελληνορθόδοξοι" και όποια άλλα απίθανη ταμπέλα τους φοράνε χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει. Και δεν ξέρουν τι σημαίνουν αυτές οι ταμπέλες επειδή ακριβώς δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Οι Έλληνες δεν είναι χριστιανοί και οι χριστιανοί δεν είναι Έλληνες. Εκτός αν λες Έλληνα τον όποιοδήποτε έχει ελληνική αστυνομική ταυτότητα. Αλλά άν αυτοί είναι οι Έλληνες τότε δεν υπάρχει Ελληνισμός. Ευτυχώς όμως υπάρχουν ανάμεσα στους νεοέλληνες και λίγοι Έλληνες. Αυτοί είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας και στις δικές τους πλάτες πέφτει το βαρύ καθήκον του εξελληνισμού των αποκοιμισμένων συμπατριωτών μας.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails