Tuesday, August 29, 2017

Τα Τίρανα εκφοβίζουν τους Έλληνες που υπερασπίζονται τις ιδιοκτησίες τους στη Χειμάρρα

  • Τα Τίρανα εκφοβίζουν τους Έλληνες που υπερασπίζονται τις ιδιοκτησίες τους στη Χειμάρρα
    Κάτοικοι της Χειμάρρας εμποδίστηκαν αρχικά από τη δημοτική αστυνομία και μπήκαν με τσαμπουκά στο χώρο όπου γινόταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την παρουσίαση του σχεδίου «ανάπλασης» της περιοχής (φωτ.: himara.gr)
Με προσαγωγές και πολύωρες ανακρίσεις απάντησε η κυβέρνηση των Τιράνων στις αντιδράσεις των κατοίκων της Χειμάρρας που αγωνίζονται να προασπίσουν τις ιδιοκτησίες τους από τις προωθούμενες καταπατήσεις και κατεδαφίσεις με προκάλυμμα την ανάπλαση της περιοχής.
Στις 25 Αυγούστου, οι πολίτες της Χειμάρρας αν και προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην έκτακτη και ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο το προωθούμενο σχέδιο ανάπτυξης και «ανάπλασης» της περιοχής, όταν έφτασαν εκεί και διαμαρτυρήθηκαν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη δημοτική αστυνομία, όπως αναφέρει το himara.gr.
Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου μάλιστα πολλοί εκ των συμμετεχόντων στο Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στη ανοικτή συνεδρίαση του οργάνου.
Ενδιαφέρον έχει ότι μετά την αναβολή εκείνου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος καλεί σε νέα συνεδρίαση για το θέμα την Τετάρτη 30 Αυγούστου, η οποία όμως δεν θα γίνει στην έδρα του Δήμου, αλλά στο χωριό Κούτσι.
Έντονη είναι η αντίδραση τόσο της Ομόνοιας όσο και του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ). Σε ανακοίνωση του ΚΕΑΔ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «οι ενέργειες αυτές στοχεύουν αποκλειστικά στην υφαρπαγή με κάθε τρόπο και μορφή των ιδιοκτησιών από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και της ιδιοκτησιακής αποψίλωσης γενικότερα, εις βάρος των αυτοχθόνων κατοίκων της Χειμάρρας και υπέρ των ολιγαρχικών αλλά και πελατειακών συμφερόντων του κυρίου Ράμα».
Επιπλέον η ΚΕΑΔ καλεί «τους εκπροσώπους των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης να στρέψουν το βλέμμα και την προσοχή τους, καθώς και να συμβάλλουν ώστε να μπει τέρμα στις ακατανόητες αδικίες εις βάρος της ιστορικής κοινότητας της Χειμάρρας».
Πηγή: himara.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails