Tuesday, April 3, 2018

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Όποιος δεν προσκύνησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ξηλώθηκε εν μία νυκτί

Συνέχεια στη σοβαρή καταγγελία που έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) -η οποία υποστήριξε ότι στην Πάτρα υπάρχει διοικήτρια-κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε νοσοκομείο που έχει καταργηθεί- έδωσε ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος

Συνέχεια στη σοβαρή καταγγελία που έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) -η οποία υποστήριξε ότι στην Πάτρα υπάρχει διοικήτρια-κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε νοσοκομείο που έχει καταργηθεί- έδωσε ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος.
“Αυτά που συμβαίνουν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη δημόσια υγεία δεν έχουν προηγούμενο. Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη τα οποία ξηλώνονται, επειδή δεν προσκύνησαν ή δεν δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες που ξηλώνονται εν μια νυκτί χωρίς καμιά δικαιολογία, ενώ είναι άριστοι στα καθήκοντά τους, μόνο και μόνο επειδή δεν προσκύνησαν τη νέα κυβέρνηση. Αντιθέτως όσοι δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ έχουν μία προνομιακή μεταχείριση από το σύστημα όπως συνέβη με τη συγκεκριμένη κυρία. Είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι γνωστό στην Πάτρα” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η εν λόγω υπάλληλος του νοσοκομείου του Ρίου τοποθετήθηκε διοικήτρια στο νοσοκομείο Θώρακος Πατρών, το οποίο αν και έκλεισε πριν από έναν χρόνο, καθώς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, εντούτοις η θέση δεν καταργήθηκε, αφού δεν έχει εκδοθεί ο οργανισμός συγχώνευσής στο Γ.Ν. Πατρών. Παράλληλα, η συγκεκριμένη διοικήτρια, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, επί 23 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της μολονότι δεν είχε το δικαίωμα, καθώς εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε, της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ με δύο αποφάσεις που έπρεπε να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών. «Από τον παχυλό μισθό της Διοικήτριας της παρακρατάνε μόνο 266 ευρώ το μήνα το οποίο αποδίδεται στην εφορία για να εξοφλήσει τις 100.000 ευρώ που οφείλει και είναι έντοκα. Θα εξοφλήσει το χρέος της σε 50 χρόνια και βάλε» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

“Αν χρώσταγε άλλος Έλληνας 100.000 στην εφορία, θα τον είχαν ξεσκίσει στην κυριολεξία. Και η ίδια αντί να γυρίσει στη σύνταξή της στα 900-1000 ευρώ και να πληρώνει τα 266 ευρώ, αν δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία, αυτή τη στιγμή παίρνει ως διοικήτρια 2.100 ευρώ το μήνα και της κρατάνε τα 266 ευρώ, για ένα νοσοκομείο που δεν υφίσταται. Έχουν μια θέση που δεν υφίσταται μόνο και μόνο για να πληρώνεται ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ” κατέληξε ο κ. Γιαννάκος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΘΕΜΑ 104,6 επικοινώνησε ως όφειλε με τη διοικήτρια, η οποία χαρακτήρισε λίβελο το κείμενο της καταγγελίας της ΠΟΕΔΗΝ και απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails