Sunday, August 6, 2023

Ήρθαν και τα κοινόχρηστα ρούχα: «Μειώνουν τις εκπομπές αερίων»

 


Για το "καλό" μας...

Στην εποχή όπου οι «παλιές συνήθειες» χαρακτηρίζονται πλέον «μη βιώσιμες» η κάθε μορφής ιδιοκτησία μπαίνει στο στόχαστρο.

Ακόμα κι όταν αυτή φορά τον ρουχισμό μας!

Με τις ευλογίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) οι Japan Airlines (JAL) προωθούν το πρόγραμμα των…νοικιαζόμενων ρούχων!

Όπως μεταδίδεται και μάλιστα με την κατάλληλη προώθηση από την παρέα του Σβαμπ, «όσοι ταξιδεύουν στην Ιαπωνία μπορούν τώρα να προγραμματίσουν το ταξίδι τους με λιγότερες αποσκευές, χάρη στο νέο δοκιμαστικό πρόγραμμα της Japan Airlines (JAL) Any Wear, Anywhere».

Η αεροπορική εταιρεία προσφέρει τώρα στους επιβάτες να νοικιάσουν ρούχα κατά την άφιξή τους και μπορούν να δανειστούν ρούχα με βάση το μέγεθος, την εποχή και το χρώμα.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου 2023 και θα διαρκέσει σε δοκιμαστική βάση μέχρι τον Αύγουστο του 2024.

Να σημειωθεί κιόλας ότι υπάρχουν περιορισμοί (χρονικοί και ποσοτικοί) στην ενοικίαση ρούχων!!!


Ένας άλλος στόχος της αεροπορικής εταιρείας είναι να μειώσει το βάρος του αεροσκάφους, περιορίζοντας έτσι το αποτύπωμα άνθρακα της αεροπορικής εταιρείας. Σε δήλωση που κυκλοφόρησε η αεροπορική εταιρεία ανέφερε:

«Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να πετούν ξανά μετά την πανδημία του COVID-19 και με την πρόσφατη έμφαση στη βιωσιμότητα, υπάρχει μια αυξανόμενη κίνηση σε όλο τον κόσμο για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού.

Η ιδέα της υπηρεσίας είναι να προσφέρει μια ταξιδιωτική εμπειρία με ελάχιστες αποσκευές, προσφέροντας ενοικιάσεις ρούχων στον προορισμό, δημιουργώντας έτσι περιβαλλοντική αξία.

Το βάρος των επιβατών, των αποσκευών και του φορτίου μαζί αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου. Για κάθε 10 κιλά που κόβονται σε μια αποσκευή από πτήση μεταξύ Νέας Υόρκης και Τόκιο, οι εκπομπές άνθρακα μπορούν να μειωθούν κατά 7,5 κιλά».

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μας θυμίζουν τα…«κοινόχρηστα παντοπωλεία, πλυντήρια, κομμωτήρια κ.α.» που ήρθαν δειλά δειλά και στην Ελλάδα, εκπεταλλευόμενα την οικονομική δυσπραγία των πολιτών.

Καθιερώνεται ένας τρόπος ζωής -αν μπορούμε να την ονομάσουμε “ζωή”- όπου το να κατέχει κανείς οτιδήποτε (βλ. ρούχα) θα ισοδυναμεί με έγκλημα, στην προκειμένη περίπτωση «περιβαλλοντικό».

πηγη

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails