Sunday, May 10, 2009

2.000.000 € για να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ!!!

Απο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ



«Για τους Έλληνες δεν υπάρχουν μετανάστες, υπάρχουν άνθρωποι». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της πανάκριβης διαφημιστικής εκστρατείας που διοργάνωσε το περιβόητο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής.







Μιας εκστρατείας που κανείς δεν κατάλαβε το για πιο λόγο έγινε, ωστόσο κόστισε στους φορολογούμενος μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Για όσους δεν γνωρίζουν, μια από τις ενέργειες που έχει κάνει η πολιτεία για να αντιμετωπίσει την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης, ήταν και η δημιουργία ενός Ινστιτούτου. Ναι καλά διαβάσατε! Για να σταματήσουν να έρχονται οι χιλιάδες που έρχονται κάθε χρόνο, η λύση για τον Σημίτη το 2002, ήταν η δημιουργία ενός Ινστιτούτου, του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το πόσο μας κοστίζει η λειτουργία αυτού του «Ινστιτούτου» και το τι μας προσφέρει, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ, αν δεν γινόταν ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη. Έτσι λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι ένας από τους σκοπούς λειτουργίας του Ι.ΜΕ.ΠΟ. είναι «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση επικοινωνιακής πολιτικής για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα μετανάστευσης» (ΥΠ.ΕΣ./αρ. πρωτ.: 27775/08). Ακόμα μάθαμε ότι σε αυτό το «Ινστιτούτο» απασχολούνται 22 υπάλληλοι και επιδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο με 2.000.000 € το χρόνο! Τέλος, χάρη στον Μάκη Βορίδη, μάθαμε ότι η τελευταία διαφημιστική εκστρατεία κόστισε άλλα 650.000 €.

Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, σε μια περίοδο παρατεταμένης λιτότητας, σε μια περίοδο που η αντοχές του κόσμου δοκιμάζονται καθημερινά, ο Υπουργός Προκόπης χρησιμοποιεί τα λεφτά του ελληνικού λαού για να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν μετανάστες. Βέβαια από τον κ. Προκόπη δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό. Αφού δεν μπορεί σαν αρμόδιος Υπουργός που είναι, να τους απελάσει, προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν (μην ξεχνάμε ότι όλα γίνονται με τα δικά μας λεφτά). Ότι και να πει κανείς μετά από αυτό θα είναι περιττό...








No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails