Wednesday, May 20, 2009

Παράνομα αγοράζουν γή οι Εβραίοι στα κατεχόμενα στην Κύπρο

Από τον Δαβίδ Όραμς στο Ρόϋτερ!

Έχουμε κατ΄ επανάληψη γράψει, ότι στο κατεχόμενο από τα τουρκικά στρατεύματα τμήμα της Κύπρου ιδρύθηκε εβραϊκή κοινότητα. Αυτό σημαίνει, ότι ένας αριθμός Ισραηλινών ή Ευρωπαίων, εβραϊκής καταγωγής, έχουν εγκατασταθεί παράνομα σε ελληνοκυπριακές περιουσίες. Είτε αγοράζοντας κατοικία που είναι κτισμένη σε ελληνοκυπριακή περιουσία, είτε κτίζοντας παράνομα σε ελληνοκυπριακή περιουσία.







Η περίπτωση του ζεύγους Δαβίδ και Λίντα Όραμς, Άγγλοι υπήκοοι, εβραϊκής καταγωγής, είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις Εβραίων που επέλεξαν να εγκατασταθούν παράνομα σε ελληνοκυπριακή περιουσία (του κ. Αποστολίδη). Μια υπόθεση, που βρίσκεται στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) και αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον η απόφαση του ΔΕΚ στις 28 Απριλίου.

Η κάθοδος των Εβραίων στην Κύπρο, στις ελεύθερες περιοχές και ιδίως στις κατεχόμενες, δεν είναι τυχαία. Το ενδιαφέρον τους ανάγεται από το … 1902 και είναι αυτό, που ήταν το σημείο αναφοράς, παρασκηνιακά, των εμπνευστών του Σχεδίου Ανάν. Η επιρροή των Εβραίων προς την τουρκική πλευρά και ιδίως, στο τουρκοεβραϊκό κατεστημένο των «γερακιών» της Άγκυρας, αποτελεί το σημαντικότερο ανασταλτικό στοιχείο για μία επιτυχή έκβαση των απευθείας διαπραγματεύσεων, με στόχο μία γνήσια ομοσπονδιακή λύση, όπου τα δικαιώματα του ανθρώπου, όλων των πολιτών, θα είναι εξασφαλισμένα στην πράξη.

Την εβραϊκή επιρροή στο Κυπριακό την «εισπράττουμε» καθημερινά και μέσω του αμερικανικού Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο εμμένει στο Σχέδιο Ανάν.

Και δεν μας έλειπαν όλοι αυτοί, ήλθε και το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Reuters (εβραϊκών συμφερόντων) για να ενδυναμώσει την εβραϊκή επιρροή και παράλληλα, να ενισχύσει την τουρκοεβραϊκή προπαγάνδα της διχοτόμησης της Κύπρου σε δύο κράτη.

Κάτι, που δεν τόλμησε ακόμη η τουρκική προπαγάνδα να δημοσιοποιήσει, το τολμά με θράσος «χιλίων πιθήκων» το Reuters, δημοσιεύοντας Χάρτη της Κύπρου, διχοτομημένη. Από τη μια, είναι η «Κυπριακή Δημοκρατία», που περιορίζεται στα εδάφη των σημερινών ελεύθερων περιοχών, και από την άλλη, είναι η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου», που ταυτίζεται με τα σημερινά κατεχόμενα από τα τουρκικά στρατεύματα εδάφη.

Τη λύση των «δύο κρατών», που ονειρεύονται οι Τούρκοι, μας την έχει επιβάλει το Reuters ετσιθελικά επί … Χάρτου!

Πηγή: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails