Monday, May 11, 2009

2.000.000 ευρώ πληρώνουμε την «αντιρατσιστική» προπαγάνδα

Απο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ

Ο εσωτερικός εχθρός έχει όνομα: Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.). Προσπαθεί να μας μάθει, μέσω ολοσέλιδων καταχωρήσεων σε συστημικές εφημερίδες (Βήμα της Κυριακής, Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής), αλλά και με πανάκριβα τηλεοπτικά σποτάκια κυρίως στην απογευματινή ζώνη, ότι «για τους Έλληνες δεν υπάρχουν μετανάστες, υπάρχουν άνθρωποι». Και ζούνε όλοι αυτοί (γραφειοκράτες του Ινστιτούτου, εκδότες και καναλάρχες) καλά και ο λαός, ο οποίος υφίσταται τις συνέπειες της ανεργίας αλλά και ενός πρωτοφανούς κύματος εγκληματικότητας, χειρότερα. Για την ακρίβεια, πολύ χειρότερα.


Βραχίονας της Νέας Τάξης
Ειδικότερος σκοπός του προαναφερόμενου Ινστιτούτου, είναι μεταξύ άλλων «η εκπόνηση μελετών για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής όπως, ιδίως, η κοινωνική και πολιτισμική ένταξη των μεταναστών, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η κοινωνική μέριμνα, οι όροι εισόδου και παραμονής, δικαιώματα και υποχρεώσεις των μεταναστών, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση επικοινωνιακής πολιτικής για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα μετανάστευσης» και, και, και... Λες και διαβάζουμε προεκλογικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη διαφορά βέβαια, ότι τα παραπάνω, τα πληρώνουμε από την τσέπη μας, επί κυβερνήσεως... ΝΔ!
Και μπορεί κάποιος εκ του Ινστιτούτου να θέλει να βγάλει προς τα έξω ένα «προοδευτικό» προσωπείο (όπως και ο αρμόδιος υπουργός), καθώς βασική μέριμνά του είναι να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της παραπαίουσας ΝΔ, όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της ασφάλειας της χώρας, των θέσεων εργασίας των Ελλήνων και της εθνικής και κοινωνικής μας συνοχής. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το Ινστιτούτο εμφανίζεται ως «βραχίονας» μιας πολιτικής εθνικού και θρησκευτικού αποχρωματισμού της κοινωνίας μας, άγνωστο με ποιανού εξουσιοδότηση και με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση. «Κοινωνία των πολιτών» λέγεται αυτός ο εφιάλτης...

Με τα χρήματά μας!
Τα στοιχεία για το Ινστιτούτο, προέκυψαν από απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση του βουλευτή Αττικής του ΛΑΟΣ. Ο Μάκης Βορίδης ρώτησε επίσης να μάθει πως χρηματοδοτείται το Ινστιτούτο και τι ετήσιο προϋπολογισμό διαθέτει, αλλά και πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για την διαφημιστική εκστρατεία του και ποιος ενέκρινε και με ποια κριτήρια το σκοπό της. Και αυτοί, αναγκάστηκαν να ενημερώσουν. Και από την απάντηση, την οποία υπογράφει μάλιστα ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος, βγήκαν πολλά και ενδιαφέροντα.
Με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου λοιπόν και συγκεκριμένα ποσό (επιχορήγηση) το οποίο ανήλθε το 2008 σε 1.600.000 ευρώ (εκ των οποίων τα 200.000 ευρώ με επιπλέον κατανομή), το Ινστιτούτο αυτό πορεύεται, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών και στόχο έχει «την έρευνα και την εκπόνηση μελετών για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής της Χώρας». Της ποιας; Ναι, αυτής που διαβάσατε! Της πολιτικής που έχει καταντήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, που καλωσορίζει, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, όλους όσους μπαίνουν από τα θαλάσσια κυρίως σύνορά της, να εγκληματούν εις βάρος των Ελλήνων.
Διαβάστε και αυτό: «η διαφημιστική εκστρατεία με τον τίτλο "Εξειδίκευση Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Εφαρμογή Επικοινωνιακού Σχεδίου Δράσεων Διαφημιστικής Προβολής για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση των Πολιτών σε Θέματα Μετανάστευσης", εγκρίθηκε με την υπ' αριθ. 12130/07.05.2007 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας (σ. σ. να και ο Ρουσόπουλος-άραγε τα ξέρουν αυτά όσοι πλήττονται από την εγκληματικότητα στην περιφέρεια Αττικής;) και έχει ανώτατο προϋπολογισμό εξακοσίων πενήντα χιλιάδων (650.000) ευρώ, που προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Ι.ΜΕ.ΠΟ.». Αυτά, λίγους μήνες πριν τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, που απέδειξαν ότι ποσοστό άνω του 75%, επιθυμεί μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών.

Ποια Δημοκρατία;
Όπως όλα δείχνουν, το επίσημο κράτος, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, έχει υιοθετήσει πολιτικές υπέρ των μεταναστών (και εμμέσως κατά των γηγενών), τις οποίες μάλιστα χρηματοδοτεί αδρά από το υστέρημα των φορολογούμενων (των γηγενών). Δηλαδή, οι γηγενείς καλούνται, όχι μόνο να υποστούν πολιτικές που υπονομεύουν την ασφάλειά τους και τα εργασιακά κεκτημένα τους, αλλά και να χρηματοδοτήσουν την περιθωριοποίησή τους, μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, η κατάσταση θα είναι σε λίγο καιρό μη αναστρέψιμη.


2 comments:

Anonymous said...

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΚΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ: Στο σημείο αυτό θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο με συνδέει μακροχρόνια σχέση από την εποχή που είχε ενδιαφερθεί για την υλοποίηση της μακράς και δίκαιης επιθυμίας των Ελλήνων Εβραίων για να τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη Μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη

27/1/2004

Οι λαοί που έχουν μακραίωνη παρουσία στη ζωή της ανθρωπότητας στηρίζονται για να δημιουργούν το εκάστοτε παρόν και μέλλον στα επιτεύγματα και στα διδάγματα του ιστορικού τους παρελθόντος.
Οι παραδόσεις και οι μνήμες, που αποτελούν ρίζες ζωής, διαμορφώνουν τη συνείδηση και τη συνέχεια των ιστορικών λαών, όπως είναι ο ελληνικός.

Η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδος είναι η πιο παλαιά σε διάρκεια και συνέχεια στον ευρωπαϊκό χώρο. Η επί δυόμιση και πλέον χιλιάδες χρόνια ιστορικώς καταγραφόμενη παρουσία των Εβραίων στην Ελλάδα υπήρξε απόλυτα συνυφασμένη με τα ιστορικά συμβάντα της αντίστοιχης περιόδου. Οι Εβραίοι, όπως όλοι οι ´Ελληνες, αφιερώσαμε τη δραστηριότητά μας στην οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη της πατρίδας, προσφέραμε τη ζωή μας στους πολέμους του Ελληνισμού.

Η Ναζιστική Κατοχή επέφερε μεγάλα δεινά στην Ελλάδα και στους ανθρώπους της. Τα πιο επίσημα διεθνή στοιχεία ομιλούν για τους θανάτους από πείνα, για την κατερείπωση ελληνικών πόλεων, για την εκμηδένιση της εθνικής οικονομίας. Για τον Ελληνικό Εβραϊσμό ο όλεθρος ήταν ακόμα τραγικότερος αφού αφανίστηκαν οι 28 μέχρι τότε ακμάζουσες σε ελληνικές πόλεις Ισραηλιτικές Κοινότητες και το 86% του εβραϊκού πληθυσμού, περίπου 67000 άνθρωποι, εξοντώθηκαν στα χιτλερικά κρεματόρια θανάτου.

Η εγκληματική χιτλερική μανία θέλησε να εξαφανίσει τους Εβραίους από το πρόσωπο της γής. "Τελική λύση", δηλαδή ολοκληρωτική εξολόθρευση, ονόμασαν οι Ναζί τη συστηματική προσπάθεια σ´ολόκληρη την Ευρώπη για να εξοντώσουν τους Εβραίους κάθε ηλικίας, τους αρρώστους, τους γέροντες, τα νεογέννητα βρέφη. "Τελική λύση" σήμαινε να μη μείνει ούτε ένας Εβραίος επί της γής! Κατά τούτο, λοιπόν, όπως έχει παγκόσμια διακηρυχθεί, το Ολοκαύτωμα είναι μοναδικό στην ιστορία της κοινωνίας των ανθρώπων, η οποία στο διάβα των αιώνων βαρύνεται με πολλά εγκλήματα. Οι ´Ελληνες, άλλωστε, υπήρξαμε - δυστυχώς - πολλές φορές θύματα μαζικών εξοντώσεων.

Η μοναδικότητα όμως του Ολοκαυτώματος έγγειται στο ότι συνελήφθησαν και θανατώθηκαν - με προγραμματισμό και μεθοδικότητα - ομαδικά άνθρωποι από τις ευρωπαϊκές χώρες, με μόνο κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα τη θρησκεία τους. Νέοι, γέροι, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, νήπια, πλούσιοι, πένητες όλοι μαζί, χωρίς διάκριση, φόρεσαν το Αστέρι του Δαυϊδ και με αυτό το θρησκευτικό έμβλημα οδηγήθηκαν στα κρεματόρια. Ο Αντόρνο έγραψε την πιο χαρακτηριστική φράση : "Μετά το Ολοκαύτωμα δεν μπορεί να υπάρξει πιά ποίηση".

Το τραγικό για τους ´Ελληνες Εβραίους είναι ότι πολλοί απ´αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα του θανάτου ήταν οι ίδιοι που είχαν επιστρέψει από το Αλβανικό μέτωπο, όπου μαζί με τους άλλους ´Ελληνες, είχαν αγωνιστεί νικηφόρα για να προστατέψουν την τιμή της πατρίδας, τη ζωή των οικογενειών τους, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στο σημείο αυτό πρέπει , για μια ακόμη φορά, να υπομνησθεί η στάση του ελληνικού λαού κατά το Ολοκαύτωμα. Εχετε στα χέρια σας τη μοναδική σ´ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο Διακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού. Σ´αυτή πρέπει να προστεθεί η τόλμη και η αυτοθυσία ανώνυμων συμπατριωτών μας που προσπάθησαν - άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι - να περισώσουν όσους περισσότερους Εβραίους αδελφούς τους μπορούσαν.

Ο τίτλος αναγνώρισης που ανήκει σ´όλους αυτούς και τους απονέμεται από τα βάθη της δικής μας συνείδησης, θα εκδηλωθεί και πάλι στην απονομή του τίτλου των "Δικαίων των Εθνών" που ακολουθεί απόψε.

Θα ήθελα εδώ να υπενθυμίσω και να επισημάνω κάτι επίσης σημαντικό: Ο διωγμός των πιστών της Ιουδαϊκής Θρησκείας άρχισε προσχεδιασμένα και μεθοδικά στη Γερμανία του ναζιστικού καθεστώτος πολύ πριν από το Ολοκαύτωμα. Τότε καμμία χώρα δεν διαμαρτυρήθηκε. ´Ολες οι χώρες έκαναν ότι δεν έβλεπαν τις καταστροφές των εβραϊκών ιδρυμάτων, ότι δεν άκουγαν τις κραυγές των αθώων θυμάτων της χιτλερικής θηριωδίας. Kάποιοι πολίτες, μεμονωμένες προσωπικότητες, διαμαρτυρήθηκαν τον Ιούνιο του 1933 με πρώτους κορυφαίους ´Ελληνες πνευματικούς ανθρώπους όπως ο Νίκος και η Γαλάτεια Καζαντζάκη, ο Νιρβάνας, ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Ουράνης, ο Αλέξης Μινωτής, ο Κώστας Βάρναλης και άλλοι. ´Ολοι αυτοί, εκφραστές του ελληνικού πνεύματος, απετέλεσαν σε διεθνές επίπεδο εντιμότατη πρωτοπορία ευθύνης.

Σήμερα δημιουργείται μια άλλη Ευρώπη, η Ευρώπη της δημοκρατίας, του πολυπολιτισμού, του σεβασμού, της διαφοράς και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ευρώπη στην οποία αναδεικνύεται η βαθύτερη ουσία της αξίας της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα, υπάρχουν οι μνήμες που έχουν συμβολικό αλλά κυρίως διδακτικό χαρακτήρα. Το Ολοκαύτωμα βυθίζεται στη ιστορία των πιο σκοτεινών στιγμών της ανθρωπότητας και γι´αυτό η θυσία των 6 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης παραμένει άφθαρτη στα χρόνια που περνούν. Το Ολοκαύτωμα όμως ταυτόχρονα διδάσκει για το που μπορούν να οδηγήσουν μυθοπλασίες, παραλείψεις , προκαταλήψεις, διαχωρισμοί, όλα εκείνα τα σκοτεινά στοιχεία που προκύπτουν ως αποτέλεσμα του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, της μη ανοχής των θρησκευτικών, φυλετικών και πολιτισμικών διαφορών, καθώς και του αντισημιτισμού. Το Ολοκαύτωμα αποτελεί ένα πικρό μάθημα για τις νέες γενιές, που τις οδηγεί στην άθληση για την κατάκτηση της ειρήνης και της ελευθερίας ως αποτέλεσμα της εκρίζωσης όσων χωρίζουν τους ανθρώπους.

Κυρίες και Κύριοι

Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού, αισθάνομαι βαθύτατα υποχρεωμένος να ευχαριστήσω την Ελληνική Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών, καθώς και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, όλα τα κόμματα που αντιπροσωπεύονται στη Βουλή, γιατί ομοφώνως ψήφισαν την καθιέρωση της 27ης Ιανουαρίου (ημέρας απελευθερώσεως του στρατοπέδου του ´Αουσβιτς) ως "Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος"

Στο σημείο αυτό θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο με συνδέει μακροχρόνια σχέση από την εποχή που είχε ενδιαφερθεί για την υλοποίηση της μακράς και δίκαιης επιθυμίας των Ελλήνων Εβραίων για να τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη Μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Επίσης ας μου επιτραπεί να ευχαριστήσω τον Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτριο Δόλλη για την συνεργασία του στη διοργάνωση της αποψινής τελετής.

Η σημερινή μέρα αποτελεί σύμβολο στην Ιστορία του Ελληνικού Εβραϊσμού και γι´αυτό σας ευχαριστώ για την τιμητική παρουσία σας.


http://groups.yahoo.com/group/greekhr/message/4194

Anonymous said...

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΚΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ: Στο σημείο αυτό θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο με συνδέει μακροχρόνια σχέση από την εποχή που είχε ενδιαφερθεί για την υλοποίηση της μακράς και δίκαιης επιθυμίας των Ελλήνων Εβραίων για να τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη Μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη

27/1/2004

Οι λαοί που έχουν μακραίωνη παρουσία στη ζωή της ανθρωπότητας στηρίζονται για να δημιουργούν το εκάστοτε παρόν και μέλλον στα επιτεύγματα και στα διδάγματα του ιστορικού τους παρελθόντος.
Οι παραδόσεις και οι μνήμες, που αποτελούν ρίζες ζωής, διαμορφώνουν τη συνείδηση και τη συνέχεια των ιστορικών λαών, όπως είναι ο ελληνικός.

Η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδος είναι η πιο παλαιά σε διάρκεια και συνέχεια στον ευρωπαϊκό χώρο. Η επί δυόμιση και πλέον χιλιάδες χρόνια ιστορικώς καταγραφόμενη παρουσία των Εβραίων στην Ελλάδα υπήρξε απόλυτα συνυφασμένη με τα ιστορικά συμβάντα της αντίστοιχης περιόδου. Οι Εβραίοι, όπως όλοι οι ´Ελληνες, αφιερώσαμε τη δραστηριότητά μας στην οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη της πατρίδας, προσφέραμε τη ζωή μας στους πολέμους του Ελληνισμού.

Η Ναζιστική Κατοχή επέφερε μεγάλα δεινά στην Ελλάδα και στους ανθρώπους της. Τα πιο επίσημα διεθνή στοιχεία ομιλούν για τους θανάτους από πείνα, για την κατερείπωση ελληνικών πόλεων, για την εκμηδένιση της εθνικής οικονομίας. Για τον Ελληνικό Εβραϊσμό ο όλεθρος ήταν ακόμα τραγικότερος αφού αφανίστηκαν οι 28 μέχρι τότε ακμάζουσες σε ελληνικές πόλεις Ισραηλιτικές Κοινότητες και το 86% του εβραϊκού πληθυσμού, περίπου 67000 άνθρωποι, εξοντώθηκαν στα χιτλερικά κρεματόρια θανάτου.

Η εγκληματική χιτλερική μανία θέλησε να εξαφανίσει τους Εβραίους από το πρόσωπο της γής. "Τελική λύση", δηλαδή ολοκληρωτική εξολόθρευση, ονόμασαν οι Ναζί τη συστηματική προσπάθεια σ´ολόκληρη την Ευρώπη για να εξοντώσουν τους Εβραίους κάθε ηλικίας, τους αρρώστους, τους γέροντες, τα νεογέννητα βρέφη. "Τελική λύση" σήμαινε να μη μείνει ούτε ένας Εβραίος επί της γής! Κατά τούτο, λοιπόν, όπως έχει παγκόσμια διακηρυχθεί, το Ολοκαύτωμα είναι μοναδικό στην ιστορία της κοινωνίας των ανθρώπων, η οποία στο διάβα των αιώνων βαρύνεται με πολλά εγκλήματα. Οι ´Ελληνες, άλλωστε, υπήρξαμε - δυστυχώς - πολλές φορές θύματα μαζικών εξοντώσεων.

Η μοναδικότητα όμως του Ολοκαυτώματος έγγειται στο ότι συνελήφθησαν και θανατώθηκαν - με προγραμματισμό και μεθοδικότητα - ομαδικά άνθρωποι από τις ευρωπαϊκές χώρες, με μόνο κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα τη θρησκεία τους. Νέοι, γέροι, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, νήπια, πλούσιοι, πένητες όλοι μαζί, χωρίς διάκριση, φόρεσαν το Αστέρι του Δαυϊδ και με αυτό το θρησκευτικό έμβλημα οδηγήθηκαν στα κρεματόρια. Ο Αντόρνο έγραψε την πιο χαρακτηριστική φράση : "Μετά το Ολοκαύτωμα δεν μπορεί να υπάρξει πιά ποίηση".

Το τραγικό για τους ´Ελληνες Εβραίους είναι ότι πολλοί απ´αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα του θανάτου ήταν οι ίδιοι που είχαν επιστρέψει από το Αλβανικό μέτωπο, όπου μαζί με τους άλλους ´Ελληνες, είχαν αγωνιστεί νικηφόρα για να προστατέψουν την τιμή της πατρίδας, τη ζωή των οικογενειών τους, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στο σημείο αυτό πρέπει , για μια ακόμη φορά, να υπομνησθεί η στάση του ελληνικού λαού κατά το Ολοκαύτωμα. Εχετε στα χέρια σας τη μοναδική σ´ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο Διακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού. Σ´αυτή πρέπει να προστεθεί η τόλμη και η αυτοθυσία ανώνυμων συμπατριωτών μας που προσπάθησαν - άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι - να περισώσουν όσους περισσότερους Εβραίους αδελφούς τους μπορούσαν.

Ο τίτλος αναγνώρισης που ανήκει σ´όλους αυτούς και τους απονέμεται από τα βάθη της δικής μας συνείδησης, θα εκδηλωθεί και πάλι στην απονομή του τίτλου των "Δικαίων των Εθνών" που ακολουθεί απόψε.

Θα ήθελα εδώ να υπενθυμίσω και να επισημάνω κάτι επίσης σημαντικό: Ο διωγμός των πιστών της Ιουδαϊκής Θρησκείας άρχισε προσχεδιασμένα και μεθοδικά στη Γερμανία του ναζιστικού καθεστώτος πολύ πριν από το Ολοκαύτωμα. Τότε καμμία χώρα δεν διαμαρτυρήθηκε. ´Ολες οι χώρες έκαναν ότι δεν έβλεπαν τις καταστροφές των εβραϊκών ιδρυμάτων, ότι δεν άκουγαν τις κραυγές των αθώων θυμάτων της χιτλερικής θηριωδίας. Kάποιοι πολίτες, μεμονωμένες προσωπικότητες, διαμαρτυρήθηκαν τον Ιούνιο του 1933 με πρώτους κορυφαίους ´Ελληνες πνευματικούς ανθρώπους όπως ο Νίκος και η Γαλάτεια Καζαντζάκη, ο Νιρβάνας, ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Ουράνης, ο Αλέξης Μινωτής, ο Κώστας Βάρναλης και άλλοι. ´Ολοι αυτοί, εκφραστές του ελληνικού πνεύματος, απετέλεσαν σε διεθνές επίπεδο εντιμότατη πρωτοπορία ευθύνης.

Σήμερα δημιουργείται μια άλλη Ευρώπη, η Ευρώπη της δημοκρατίας, του πολυπολιτισμού, του σεβασμού, της διαφοράς και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ευρώπη στην οποία αναδεικνύεται η βαθύτερη ουσία της αξίας της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα, υπάρχουν οι μνήμες που έχουν συμβολικό αλλά κυρίως διδακτικό χαρακτήρα. Το Ολοκαύτωμα βυθίζεται στη ιστορία των πιο σκοτεινών στιγμών της ανθρωπότητας και γι´αυτό η θυσία των 6 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης παραμένει άφθαρτη στα χρόνια που περνούν. Το Ολοκαύτωμα όμως ταυτόχρονα διδάσκει για το που μπορούν να οδηγήσουν μυθοπλασίες, παραλείψεις , προκαταλήψεις, διαχωρισμοί, όλα εκείνα τα σκοτεινά στοιχεία που προκύπτουν ως αποτέλεσμα του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, της μη ανοχής των θρησκευτικών, φυλετικών και πολιτισμικών διαφορών, καθώς και του αντισημιτισμού. Το Ολοκαύτωμα αποτελεί ένα πικρό μάθημα για τις νέες γενιές, που τις οδηγεί στην άθληση για την κατάκτηση της ειρήνης και της ελευθερίας ως αποτέλεσμα της εκρίζωσης όσων χωρίζουν τους ανθρώπους.

Κυρίες και Κύριοι

Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού, αισθάνομαι βαθύτατα υποχρεωμένος να ευχαριστήσω την Ελληνική Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών, καθώς και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, όλα τα κόμματα που αντιπροσωπεύονται στη Βουλή, γιατί ομοφώνως ψήφισαν την καθιέρωση της 27ης Ιανουαρίου (ημέρας απελευθερώσεως του στρατοπέδου του ´Αουσβιτς) ως "Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος"

Στο σημείο αυτό θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο με συνδέει μακροχρόνια σχέση από την εποχή που είχε ενδιαφερθεί για την υλοποίηση της μακράς και δίκαιης επιθυμίας των Ελλήνων Εβραίων για να τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη Μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Επίσης ας μου επιτραπεί να ευχαριστήσω τον Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτριο Δόλλη για την συνεργασία του στη διοργάνωση της αποψινής τελετής.

Η σημερινή μέρα αποτελεί σύμβολο στην Ιστορία του Ελληνικού Εβραϊσμού και γι´αυτό σας ευχαριστώ για την τιμητική παρουσία σας.


http://groups.yahoo.com/group/greekhr/message/4194

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails