Tuesday, February 11, 2014

Απορρίπτει το 60% των Ελλήνων τα σχέδια εκλογικής απαγόρευσης για Χρυσή Αυγή

Ο ελληνικός λαός «αδειάζει» την κυβέρνηση και το σχέδιο της να απαγορεύσει στη Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές με το κατασκευασμένο «επιχείρημα» πώς συνιστά εγκληματική οργάνωση. Έξι πολίτες στους δέκα δηλώνουν ότι δεν συμφωνούν με μία τέτοια ενέργεια.



Αποκτά μάλιστα ιδιαίτερη σημασία το υψηλό ποσοστό του 59,5% που θεωρούν πώς δεν πρέπει να απαγορευτεί η συμμετοχή της Χ.Α. στις εκλογές, καθώς αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για το συστημικό Mega. Το κανάλι που υποστηρίζει την κυβέρνηση και το μνημόνιο που δίνουν δώρο στον μεγαλοεργολάβο τις αυξήσεις στα διόδια.  
Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πώς οι πολίτες γνωρίζουν ότι το κατηγορητήριο σε βάρος της ηγεσίας και των βουλευτών της Χ.Α. που βρίσκονται στις φυλακές είναι χαλκευμένο και αποδοκιμάζει το σχέδιο που μηχανεύεται η κυβέρνηση να απαγορεύσει στο Λαικό σύνδεσμο να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές.
Το δυσάρεστο δε για την κυβέρνηση είναι πώς η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ λένε όχι σε μία τέτοια απαγόρευση. Όπως και να έχει πάντως, η Χρυσή Αυγή έχει πάρει τα μέτρα της και έχει ετοιμάσει την «Εθνική Αυγή».
Η Χρυσή Αυγή, όπως φαίνεται και από τη δημοσκόπηση της GPO διατηρεί τα ποσοστά της, τα οποία δεν είναι 7% ή 7,2% όπως δείχνει η εν λόγω δημοσκόπηση, αλλά πολύ μεγαλύτερα όπως δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ειδικά στα επιτελεία των κομμάτων.
Η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα και σε πολλές Περιφέρειες «παλεύει» να κρατήσει τη δεύτερη θέση. Όσο δε υπάρχουν εξελίξεις σαν και αυτή στη Μακεδονία, όπου δύο δεξιοί κατεβαίνουν για την Περιφέρεια και μάλιστα ο Γ. Ιωαννίδης, ο έχων το χρίσμα εμφανίζεται να έχει βγάλει στο εξωτερικό χρήματα, ο πονοκέφαλος της ΝΔ αυξάνεται.
Και να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Στελέχη την ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να σταθούν και να βρεθούν πουθενά. Τα γιουχαίσματα, οι αποδοκιμασίες και οι βρισιές πάνε σύννεφο, με συνέπεια να ειδοποιούνται τα ΜΑΤ, όπως συνέβη χθες στη Λάρισα, αλλά και προχθές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι για να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Ένα νέο μνημόνιο ή «σύμφωνο», όπως το ονομάσουν, για να αλυσοδέσουν τον Ελληνικό λαό για τα επόμενα 50 χρόνια θα ήταν η χαριστική βολή για την κυβέρνηση.
Ήδη, η Eurostat καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα και η Κομισιόν έρχεται υποστηρικτικά να επιβεβαιώσει πώς οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες για την κυβέρνηση όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές.
Οι εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να αποφευχθούν και οι σημερινοί «σωτήρες» φαίνεται πώς παίρνουν την άγουσα.  Ο κ. Γεωργιάδης το κατάλαβε και αρχίζει τις διαλέξεις στο Χάρβαρντ, στα χνάρια του ΓΑΠ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails