Sunday, February 2, 2014

Η βαριά εγκεφαλική κάκωση προκάλεσε τετραπληγία στην Μυρτώ που την βίασε και κτύπησε θανατηφόρα ο Πακιστανός

Στον «Τύπο της Κυριακής» μίλησε η επιστημονική διευθύντρια του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας «Animus» Κατερίνα Σαραμούρτση και εξήγησε πως η 16χρονη Μυρτώ πάσχει από βαριά εγκεφαλική κάκωση που της προκάλεσε τετραπληγία!

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι υποβάλλεται ήδη σε λογοθεραπεία για την αποκατάσταση της ομιλίας της, που έχει χαθεί σε ποσοστό 100%, κινησιοθεραπεία και εργοθεραπεία προκειμένου να κινήσει και να συντονίσει ως ένα βαθμό τα μέλη της.

Σε καθημερινή βάση την επισκέπτεται ψυχολόγος, καθώς χρειάζεται κάθε δυνατή ψυχολογική στήριξη για να αντέξει τη δοκιμασία της. «Είναι ένα γλυκό κορίτσι που δείχνει χαρούμενο, καθώς οι γιατροί πιστεύουν πως αντιλαμβάνεται το γεγονός πως επέστρεψε στην Ελλάδα και ότι πολλοί άνθρωποι την αγαπούν και τη φροντίζουν», λέει στην εφημερίδα.
«Η Δικαιοσύνη έκανε όπως έπρεπε τη δουλειά της αλλά για την οικογένειά μας δεν θα υπάρξει ποτέ δικαίωση. Ο δράστης είναι μια χαρά και θα είναι μια χαρά όπου και να τον βάλουν. Το παιδί μου όμως δεν είναι καλά. Και ποτέ δεν θα ξαναγίνει όπως πριν από την επίθεση», δήλωσε στην εφημερίδα η μητέρα της 16χρονης, Μαίρη Κοτρώτσου, που ήταν παρούσα στη δίκη του Αχμέτ Βακάς, δράστη της άγριας επίθεσης κατά της κόρης της.
«Θέλω να ξεχάσω τη δίκη, θέλω να ξεχάσω τα πάντα γύρω από αυτή. Το θέμα αυτό έκλεισε και δεν θέλω να το θυμάμαι», προσθέτει.
Για εκείνη προέχει η πορεία της υγείας της κόρης της. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δεν μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε κάποια αλλαγή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάζονται μήνες», σημείωσε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 comment:

Anonymous said...

θανατος στους εγκληματιες, ελληνες και αλλοδαπους.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails