Sunday, February 9, 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: "Μας οδηγούν σε λύση χειρότερη από το σχέδιο Αναν"

Λόγια κενά περιεχομένου, αποδείχθηκαν κατά τον Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γ. Ομήρου , οι διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις, προεκλογικές και μετεκλογικές του Προέδρου Αναστασιάδη για εμμονή σε μια διαπραγματευτική  βάση που να κατοχυρώνει τις βασικές αρχές λύσης του κυπριακού.


Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως η αποδοχή του κοινού ανακοινωθέντος από τον Ντερβίς Έρογλου ολοκληρώνει την σαφή μεθόδευση για να συρθεί η ελληνική κυπριακή πλευρά σε διαπραγματεύσεις στη βάση ενός  πλαισίου που οδηγεί σε λύση χειρότερη και από το Σχέδιο Ανάν, που απέρριψε ο Κυπριακός Ελληνισμός το 2004.
Το κοινό ανακοινωθέν συνιστά κατολίσθηση που οδηγεί το Κυπριακό στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του και στην  πραγματικότητα – όπως είπε-,  διαγράφει και ακυρώνει πρόνοιες των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε  και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου και ανοίγει το δρόμο στην τουρκική πλευρά να διεκδικήσει λύση συνομοσπονδίας.
Πρόσθεσε επίσης, πως οι  ώρες που έρχονται για την Κύπρο είναι κρίσιμες, και πως μόνη εγγύηση για τη ματαίωση των δεινών που απειλούν την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι η ενότητα του λαού και η αγωνιστική επαγρύπνηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails