Thursday, February 6, 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δεν είχαν καν εκδώσει εντάλματα για Χριστοφοράκο-Καραβέλα!

Oσο και αν φαίνεται απίστευτο, σχεδόν έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της Siemens το καλοκαίρι του 2008 και την διαφυγή Χριστοφοράκου στα "πάτρια εδάφη" στο Μόναχο της Γερμανίας το 2009 και Καραβέλα στην Ουρουγουάη όπου υπάρχει κύκλωμα "φιλοξενίας" Γερμανών ναζί από την μεταπολεμική εποχή, οι ελληνικές αρχές δεν είχαν εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης!


Σε μια "βοθρώδη" υπόθεση, όπου αποδείχθηκε η εμπλοκή κορυφαίων στελεχών και των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων της χώρας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τρανταχτές αποδείξεις και πιστοποιητικά καταβολής παράνομων προμηθειών σε ελληνικά κυβερνητικά στελέχη, φαίνεται ότι το παιχνίδι ήταν στημένο εξ αρχής:
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο άνθρωπος των Γερμανών στην Ελλάδα που παρέδωσε όλους τους καταλόγους των μιζών στους Έλληνες πολιτικούς, διέφυγε στην Γερμανία, όπου του παραχωρήθηκε ένα είδος ... πολιτικού ασύλου και εξασφάλισε το ακαταδίωκτο και Χρίστος Καραβέλας έφυγε ανενόχλητος για την εξωτική Ουρουγουάη.
Για τον Μ.Χριστοφοράκο, το θέμα της έκδοσης της του στην Ελλάδα είχε κλείσει από τη γερμανική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα μετά από απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Βαμβέργης, το οποίο στις 4 Νοεμβρίου 2009, έκρινε ότι τα αδικήματα για τα οποία είχαν εκδοθεί τα τρία ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens στην Ελλάδα είχαν παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο!
Δηλαδή πόσο πιο απατεώνες μπορεί να είναι κάποιοι από τους Γερμανούς που σε κάθε ευκαιρία "μας κουνάνε το δάκτυλο";
Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον θα ήταν "φυλακισμένοι" στις χώρες αυτές, αφού τυχόν έξοδός τους θα σήμαινε αυτόματα και την σύλληψη με διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο θα είχαν εκδώσει οι ελληνικές αρχές, αλλά φαίνεται ότι όποιος το πίστευε αυτό ήταν πολύ αφελής.
Οι ελληνικές αρχές, τους είχαν αφήσει ανενόχλητους όλα αυτά τα χρόνια. Μόλις τώρα εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης και μόλις τώρα αντιμετωπίζουν πραμγαιτκό πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.
Τα εντάλματα εκδόθηκαν από την ειδική ανακρίτρια, Μαρία Νικολακέα και εδώ πλέον το Βερολίνο θα πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο δεν εκδίδει τον κακοποιό Μιχάλη Χριστοφοράκο
Ο άλλος απατεώνας ο Χρήστος Καραβέλας Καραβέλας είχε διαφύγει στο εξωτερικό (στην Ουρουγουάη) μετά την κλήση του σε απολογία το 2009 από τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό που ερευνούσε τότε την υπόθεση.
Και κάτι άλλο το οποίο δεν φαίνεται κανείς να ασχολείται: Το ένα εκατομμύριο μάρκα του Θεόδωρου Τσουκάτου, που είναι; Ο ίδιος λέει ότι το έδωσε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι δεν το παρέλαβε ποτέ. Εδώ δεν μπορούν να λάνε και οι δύο την αλήθεια. Ασχολείται κανείς εισαγγελέας με το θέμα. Γιατί έχουν και ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος και φοροδιαφυγή κλπ κλπ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails