Monday, February 10, 2014

Διαχωρίζουν τις θέσεις τους από το Βατικανό οι Καθολικοί

Η πλειοψηφία των Καθολικών είναι αντίθετη στις θέσεις της Εκκλησίας για το διαζύγιο, τις αμβλώσεις και τα αντισυλληπτικά, ωστόσο συμφωνεί ότι οι ομοφυλόφιλοι -άνδρες και γυναίκες- δεν θα πρέπει να παντρεύονται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που μεταδόθηκαν σήμερα από αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το ισπανόφωνο κανάλι «Univision» μετέδωσε ότι η δημοσκόπ
ηση διενεργήθηκε στο Μεξικό, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, το Κονγκό, την Κολομβία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις Φιλιππίνες, την Πολωνία, την Ουγκάντα και τις ΗΠΑ, χώρες που εκπροσωπούν το 61% του παγκόσμιου Καθολικού πληθυσμού.
Το 65% απάντησε στη δημοσκόπηση ότι οι αμβλώσεις θα πρέπει να επιτρέπονται, τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις, και το 78% τάχθηκε υπέρ της χρήσης των αντισυλληπτικών, ενώ το 58% διαφωνεί με την απαγόρευση στη Θεία Κοινωνία στους διαζευγμένους που ξαναπαντρεύονται. Ταυτόχρονα, το 66% τάχθηκε υπέρ της θέσης του Βατικανού κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, ωστόσο η πλειοψηφία των Καθολικών στην Ισπανία και τις ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου από την εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι «Bendixen & Amandi International» και σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 12.000 Καθολικοί.
Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία, ενώ το 30% αραιά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails