Thursday, May 1, 2014

Και το νερό μας αγοράζουν οι Εβραίοι: Ο Εβραίος Paulson αγόρασε το 10% της ΕΥΔΑΠ

Φωνή της Ελευθερίας: Μας δανείζουν, μας πτωχεύουν τεχνητά, μας αξιολογούν και μας εξαγοράζουν αντί πινακίου φακής. Διαβάστε οπωσδήποτε παλαιότερη ανάρτησή μας σχετικά με την χαρτογράφηση των πηγαδιών. Η κυβέρνηση εργάζεται για τους Εβραίους τραπεζίτες που θέλουν να πετύχουν τον πλήρη έλεγχο των ανθρώπων. Θα ελέγχουν το νερό, τη τροφή και το χρήμα που ήδη το έχουν στα χέρια τους. Αποτέλεσμα; Αν δεν θέλεις να πεθάνεις θα υπακούσεις! Και αυτοί οι άνθρωποι προβάλλονται ως "δημοκράτες" και "πατριώτες"...


«Πακέτο» για το 10% της ΕΥΔΑΠ αγόρασε μέσω του ΧΑ στην τιμή των 8,10 ευρώ ανά μετοχή η Paulson&Co, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα capital.gr. 

Συνολικά άλλαξαν χέρια 10.648.800 μετοχές. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του αμερικανικών συμφερόντων hedge fund, John Paulson, διατηρεί συμμετοχή μεταξύ άλλων σε Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς. To fund του Paulson είναι από τα πρώτα που ξεκίνησαν να τοποθετούνται στην Ελλάδα, όταν οι προοπτικές άρχισαν να αχνοφαίνονται στην ελληνική οικονομία.

Ο Paulson είναι Εβραίος στην καταγωγή όπως βλέπουμε στην Wikipedia. Η μητέρα του είναι Εβραία απ' το Εκουαδόρ.

Η τιμή που πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή αντιστοιχεί σε discount σχεδόν 13% εναντι της τρέχουσας. 

Η είσοδος του κορυφαίου hadge fund στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΔΑΠ, καταδεικνύει τις
σημαντικές προοπτικές που διαθέτει η εταιρεία ύδρευσης Αθήνας. Η εισηγμένη παρουσίασε το 2013 αυξημένα κέρδη μετά από φόρους, με τα ενοποιημένα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 0,73 ευρώ έναντι 0,48 ευρώ το 2012.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία θα προτείνει μέρισμα χρήσης 0,36 ευρώ ανά μετοχή πλέον διανομή αποθεματικού από αφορολόγητα έσοδα 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

Η εταιρεία ανήκει στις ΔΕΚΟ που τελούν υπό αποκρατικοποίηση και σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «η υποβολή δεσμευτικών προσφορών εξαρτάται από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την νομιμότητα μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας στο ΤΑΙΠΕΔ».

Σημειώνεται ότι με βάση τη μετοχική σύνθεση της ΕΥΔΑΠ (όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας) το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 61,33%, η Τράπεζα Πειραιώς το 10%, το 21,61% ελέγχουν Νομικά Πρόσωπα και το 7,08% Φυσικά Πρόσωπα. 

Ποιος είναι ο John Paulson

Γνωστός ως ο «άνθρωπος που δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες περιουσίες στην ιστορία της Wall Street» ο 58χρονος John Paulson, ξεκίνησε την καριέρα του το 1980 στην Boston Consulting Group ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Φιλόδοξος να εργαστεί στη Wall Street σύντομα μεταπήδησε στην Bear Sterns, όπου ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με συγχωνεύσεις και εξαγορές και το 1994 ίδρυσε στη Νέα Υόρκη το ομώνυμο fund, με κεφάλαιο 2 εκατ. δολ. και μόνο έναν υπάλληλο. 

Τη φήμη και την περιουσία του την έκτισε το 2007 όταν κέρδισε σχεδόν 4 δισ. δολάρια κάνοντας χρήση των CDS (τίτλων εξασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας) κατά τις τοποθετήσεις του στην αγορά ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου των ΗΠΑ. Κατάφερε έτσι να μεταμορφωθεί από αφανής διαχειριστής κεφαλαίων σε έναν χρηματοοικονομικό θρύλο αναφέρει το Business Week σε παλιότερο δημοσίευμά του. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Forbes, αυτά του Μαρτίου, η καθαρή του περιουσία ανέρχεται στα 13,5 δισ. δολ.

http://www.stoxos.gr/2014/05/john-paulson-10.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails