Thursday, September 4, 2014

Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι άστεγοι στην Γάζα από τους σιωνιστικούς βομβαρδισμούς

 
Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι άστεγοι στην Γάζα από τους σιωνιστικούς βομβαρδισμούς
Στα ψιλά, πολύ ψιλά των ειδήσεων έχει περάσει ο μέχρι τώρα απολογισμός των «δραστηριοτήτων» του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων στην Γάζα. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον ΟΗΕ περισσότερους από 100.000 άστεγους προκάλεσαν οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως εκτιμά το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων 18.000 οικιστικές μονάδες, που αντιπροσωπεύουν το 13% των κατοικιών στην Γάζα, είτε έχουν καταστραφεί είτε έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τις ισραηλινές βόμβες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των αστέγων να ανέρχεται αυτή τη στιγμή στους 108.000.

Το εύρος των καταστροφών στην περιοχή είναι χωρίς προηγούμενο, με τις ζημιές να έχουν επιδεινώσει την ήδη υπάρχουσα οικιστική κρίση στην Γάζα, όπου υπήρχε έλλειψη 71.000 κατοικιών πριν από την τελευταία σύγκρουση. Τα δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης έχουν επίσης υποστεί ζημιές από τους βομβαρδισμούς και την χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων. Μόλις το 10% του πληθυσμού της Γάζας έχει πρόσβαση σε νερό σε καθημερινή βάση, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα είναι διαθέσιμο μόλις για έξι ώρες την ημέρα.
Οι επιβαλλόμενες επισκευές των δικτύων δεν μπορούν να προχωρήσουν, καθώς δεκάδες Παλαιστίνιοι τεχνικοί δολοφονήθηκαν ή τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των ισραηλινών. Φαινόμενα γενικευμένης καταστροφής του άμαχου πληθυσμού των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, με τους «ανθρωπιστές» να αποσιωπούν το ζήτημα αυτό για λόγους προφανείς για όσους γνωρίζουν τις εξαρτήσεις τους.
Γιώργος Μάστορας

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails