Monday, May 4, 2015

Ανατριχιαστικές εικόνες: Ανήλικος τζιχαντιστής εκτελεί κρατούμενο!

Ανατριχιαστικές φωτογραφίες από μια ακόμη κτηνωδία του Ισλαμικού Χαλιφάτου, με πρωταγωνιστή 12χρονο εκτελεστή, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Σε αυτές εικονίζεται ένα αγόρι, όχι μεγαλύτερο από 12 ετών, να κρατά περίστροφο και να σημαδεύει στο κεφάλι έναν όμηρο των τζιχαντιστών.
Το παιδί είναι ντυμένο με τα μαύρα ρούχα των μαχητών της οργάνωσης, ενώ ο άντρας φορά τη χαρακτηριστική πορτοκαλί φόρμα με την οποία ντύνουν οι τζιχαντιστές τους αιχμαλώτους τους πριν από την εκτέλεση.
Οι εικόνες προκαλούν σοκ, καθώς το νεαρό αγόρι δείχνει απολύτως εξοικειωμένο με τη διαδικασία. Δεν διστάζει καθόλου να πατήσει τη σκανδάλη και δείχνει αποφασιστικότητα, έως και ενθουσιασμό, για την πράξη του...

Ο  αρθρογράφος της «Daily Beast» Jamie Dettmer είχε στο παρελθόν αποκαλύψει στοιχεία για τη συστηματική εκπαίδευση παιδιών και την ένταξή τους στο δυναμικό του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Οι ανήλικοι εκπαιδευόμενοι των τζιχαντιστών ονομάζονται «Κουτάβια του Χαλιφάτου».
Όπως αναφέρει ο Dettmer, υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο κατασκόπων στις επαρχίες που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, το οποίο εντοπίζει τα παιδιά και κατόπιν πιέζει τους γονείς να τα εντάξουν στην ISIS. Οι μεγάλες απώλειες που έχει η οργάνωση την υποχρεώνουν σε συνεχή προσηλυτισμό, προκειμένου να μην ξεμείνει από μαχητές, προσθέτει ο αρθρογράφος.
Η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα στη Συρία αναφέρει ότι η δράση της ISIS όσον αφορά τα παιδιά είναι τρομακτική, αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια στρατιά που θεωρεί τη βία τρόπο ζωής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails