Wednesday, May 6, 2015

Βούτσης:"Προωθούμε σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά".!!!

Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των Ελλήνων τσιγγάνων αναζητεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους άμεσα 
ενδιαφερόμενους, προτίθεται να θέσει σε λειτουργία σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά σε χώρους με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.


Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι «το σχέδιο αυτό επιχειρεί την αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής και συναινετικής λύσης από όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των Ρομά στα όρια του αστικού ιστού, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγαθά και η ομαλή κοινωνική τους ένταξη».

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ανέφερε ο υπουργός, είναι η σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στην Ελλάδα, στα οποία, εκτός από τη στέγαση, περιλαμβάνονται η εκπαίδευση, η δημόσια υγεία και η δημοτολογική κατάστασή τους.

Ο κ. Βούτσης προέβη σε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Μουτούμα Ρουτίρε, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες για να αξιολογήσει την κατάσταση σε σχέση με τον ρατσισμό και τις διακρίσεις.



"Πόλεμος" στο διαδίκτυο

Μετά τις δηλώσεις του Υπ. Εσωτερικών, πόλεμος ξέσπασε στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα αυτό. 

Μερικές από τις αντιδράσεις:

"Ας παει στην Καλαματα να δει τι εγινε με σπιτια που εβαλαν τους γυφτους τα ξυλοσαν ολα τα πουλησαν και εφυγαν.

Στο Ζεφυρι και Ανω Λιοσια ο κοσμος φοβαται να κυκλοφορησει ακομα και η αστυνομια δεν παει ευκολα, στο Ασπροπυργο το ιδιο. Αυτοι πανε και κατασκηνωνουν μεσα στις Ολυμπιακες Εγκαταστασεις του Παλαιου Φαληρου και ουτε απο εκει δεν μπορουν να τους διωξουν. Και σε σπιτια που μενουν τα ιδια ειναι βρωμια, φωνες κλεψιες κτλ.

Αντι να πει ο Βουτσης οτι θα τους πιασει για λαθρεμποριο, για ναρκωτικα, για το οτι δεν πληρωνουν φορολογια, για τις απατες που εχουν κανει σε ΙΚΑ κτλ με επιδοματα, μας λεει οτι ο Ελληνικος λαος για αλλη μια φορα θα πληρωσει για τους τεμπεληδες και απατεωνες".



"Και ο όρος "να εξαλειφθεί",(και δέν δικαιολογώ την κυβέρνηση) αυτοί πάντα θα ξεχωρίζουν, απο μόνοι τους, με τις γνωστές συνήθειές τους, και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, και ίσως και σε περισσότερες. Και άν δέν κατάλαβες, δοκίμασε άν μπορείς να ζήσης έχοντας δίπλα στο σπίτι σου, σπίτι με οικογένεια ρομά."

"Εσύ θέλω να μας πεις, "ποιά είναι τα εθνολογικά και κοινωνικά γνωρίσματα αυτής της ράτσας, ώστε να τηςω αναγνωρίζωμε την εθνολογική ιδιότητα του Έλληνα?" Στα 1000 χρόνια της εδώ παρουσίας τους, δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην επιστήμη και στον πολιτισμό, και ούτε συγχωνεύθηκαν με το ντόπιο στοιχείο. Χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα είναι η επαιτεία, το κλέψιμο, και οι απάτες, ζουν δε με αυτές τις ενασχολήσεις τους. Φαίνεται όμως ότι ο κ.Βρούτσης αισθάνεται φυλετικά πολύ κοντινός τους, και τώρα φροντίζει να τους αποκαταστήσει! Αλλά δεν γνωρίζει ότι και σε σπίτια βίλλες να τους βάλει, αυτοί θα επιστρέψουν στο τσαντίρι.

Έχει περάσει στο DNA τους το τσαντίρι και η διαρκής μετακίνηση. Απορώ με τις προτεραιότητες του υπουργού, ο οποίος να μην το ξεχνάμε έχει γιό ληστή τραπεζών, και σ αυτό, κάπως συγγενεύει με τους Γύφτους".



"Κατά την ταπεινή άποψή μου, το να είσαι ρατσιστής είναι τρισχειρότερο από το να είσαι τσιγγάνος ή να ανήκεις σε οποιαδήποτε άλλη φυλετική κατηγορία. Γιατί τσιγγάνος γεννιέσαι, δεν είναι επιλογή σου. Δεν "φταίω" για το ότι γεννήθηκα τσιγγάνος, κατάλαβες; Εσύ όμως, που με τσουβαλιάζεις εμένα μαζί με εκείνους που παρανομούν, επειδή εγώ γεννήθηκα έτσι, ενώ δεν έχω κλέψει ποτέ μου και δεν έχω κάνει καμία ατιμία στη ζωή μου, ενώ αντίθετα κοπίασα να μάθω πέντε γράμματα, εσύ λοιπόν γι' αυτό που κάνεις είσαι ένας ελεεινός και τρισάθλιος. Αυτό νομίζω".

Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/05/blog-post_998.html#ixzz3ZNPCabfR

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails