Wednesday, March 29, 2017

Μπουτάρης: “Ελπίζουμε το Μουσείο Ολοκαυτώματος να είναι έτοιμο το 2019”


Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,
στο Μέγαρο Μαξίμου, με κεντρικό θέμα την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2019 εάν ξεπεραστούν -όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός- με Προεδρικό Διάταγμα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην αδειοδότηση του εξαώροφου κτιρίου.
“Η συνάντηση πήγε πολύ καλά. Ο πρωθυπουργός θέλει να λυθούν τα προβλήματα, να ληφθούν οι άδειες και να ανακοινώσει ο ίδιος την έναρξη των εργασιών του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας -Κύπρου -Ισραήλ, που έχει οριστεί να γίνει το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη”, είπε ο κ.Μπουτάρης.
 
“Εάν έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα μέσα στον Ιούνιο, με τη βοήθεια του κ. Τσίπρα, πιστεύω ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα ολοκληρωθεί το έργο στη Θεσσαλονίκη”, πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό το “παρών” έδωσε και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως “ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει να ληφθούν οι άδειες και θα προχωρήσει το Μουσείο, ένα έργο το οποίο στηρίζει”.

1 comment:

Anonymous said...

Και εγω ελπίζω να έχεις ψοφήσει μέχρι τότε
ΣΓ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails