Wednesday, March 22, 2017

EKTAKTO!..ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ..ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΤΑΓΕ ΠΕΖΟΥΣ..ΑΣΙΑΤΗΣ 40 ΕΤΩΝ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

της Μαρίνας Νικολάκη
 
Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τη βρετανική αστυνομία, οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο είναι τέσσερις.
 
Mια γυναίκα βρέθηκε νεκρή κάτω από τη γέφυρα, στο ποτάμι του Τάμεση. Εικάζεται ότι μέσα στον πανικό της, η γυναίκα έπεσε από τη γέφυρα. Νεκρός είναι και ο αστυνομικός φρουρός που δέχτηκε την επίθεση, καθώς και ο δράστης. Πολλοί τραυματίες έχουν διακομιστεί σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία της περιοχής.
 
Γιατρός από το νοσοκομείο «Saint Thomas» είπε ότι υπήρχε ένας αριθμός ατόμων που τραυματίστηκαν σοβαρά. Η γιατρός Κόλιν Άντερσον δήλωσε ότι ανέλαβε τη θεραπεία ενός αστυνομικού, ο οποίος ήταν τραυματιστμένος στο κεφάλι. Επιπλέον, ανέφερε ότι η πρώτη γυναίκα πέθανε στο σημείο της επίθεσης.
 
«Κάποιοι άνθρωποι στην γέφυρα είχαν τραυματιστεί ελαφρά κι άλλοι σοβαρά», επισήμανε. Μάλλον οι τραυματίες είναι πάνω από δέκα», πρόσθεσε.
 
Προηγουμενη ενημέρωση:
 
Όπως μετέδωσε το BBC, ο  ένας από τους δράστες είναι νεκρός. Ο ένας δράστης είναι «Ασιάτης, περίπου 40 ετών και κρατούσε ένα μαχαίρι 8 ιντσών ενώ μαχαιρωμένος βρέθηκε ο ένας αστυνομικός έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε και ύποπτο πακέτο στον περίβολο του βρετανικού Κοινοβουλίου, ενώ ειδική ομάδα πυροτεχνουργών της αστυνομίας βρίσκεται στο Παλάτι του Γουέστμινστερ για να διερευνήσει το περιστατικο.
 
Ο δράστης έτρεξε μέσα στους διαδρόμους από την πύλη του Κοινοβουλίου, φορούσε ένα ελαφρύ μπουφάν και σκούρο παντελόνι με πουκάμισο. Η αστυνομία τον κυνήγησε, τον πυροβόλησε και έπεσε κάτω γεμάτος αίματα».
 
Στη δημοσιότητα ήρθε πριν λίγα λεπτά η στιγμή που οι αστυνομικοί σκότωσαν έναν από τους δράστες της επίθεσης του Λονδίνου.
 
Οπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση μέχρι νεωτέρας ή αν προκύψει κάτι διαφορετικό.
 
drasths bretania
 
 
Το κτήριο του κοινοβούλιο βρίσκεται σε κατάσταση αποκλεισμού και έχει διακόψει όλες τις εργασίες, ενώ τουλάχιστον 12 αστυνομικοί βρίσκονται στο εσωτερικό του κτηρίου κρατώντας ασπίδες, σύμφωνα με μαρτυρίες.
 
Φωτογράφος του Reuters έκανε λόγο για τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες στην γέφυρα του Ουέστμινστερ, που βρίσκεται ακριβώς έξω από την βρετανική Βουλή. Πιθανώς πρόκειται για παράλληλο περιστατικό, καθώς μάρτυρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για ένα αυτοκίνητο το οποίο «έπεσε» πάνω σε πεζούς.
 
London attack
London attack
 
προηγούμενη ενημέρωση:
 
Οπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα υπάρχουν πληροφορίες για πυροβολισμούς. Δύο ρεπόρτερ του Bloomberg αναφέρουν πως δύο άνδρες είναι πεσμένοι στο πεζοδρόμιο. Η αρχική πληροφορία έκανε λόγο για άνδρα που έφτασε στην πύλη του κοινοβουλίου κρατώντας μεγάλο μαχαίρι, τον οποίο πυροβόλησαν αστυνομικοί.
 
Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως ενδεχομένως να είναι σε εξέλιξη δύο διαφορετικά περιστατικά, στην περιοχή γύρω από το βρετανικό κοινοβούλιο. Φωτογράφος του Reuters κάνει λόγο για τουλάχιστον 12 τραυματίες στο Westminster Bridge, κοντά στο κοινοβούλιο. Κόσμος έτρεχε στους δρόμους πανικόβλητος, μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία.
 
Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί φέρουν έναν αστυνομικό να μαχαιρώθηκε από άγνωστο άνδρα. Τότε άλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν τρεις ή τέσσερις φορές εναντίον του άνδρα με το μαχαίρι, εξουδετερώνοντάς τον.
 
«Δύο άτομα έχουν δεχθεί πυρά. Ο ένας τραυματίας - πιθανώς ο δράστης - φαίνεται νεκρός. Ο δεύτερος τραυματίας, ένας αστυνομικός, τραυματίστηκε αλλά δείχνει ζωντανός. Είδα έναν άνδρα να τρέχει προς την έξοδο του New Palace Yard, κάτω από το Μπιγκ Μπεν. Η αστυνομία του φώναζε για να τον σταματήσει, καλώντας τον να πετάξει το όπλο του. Μετά άκουσα δύο πυροβολισμούς», αναφέρει δημοσιογράφος του Independent.
 
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε δεύτερο περιστατικό, που δεν είναι γνωστό αν και πως συνδέονται, δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη Γέφυρα του Γουεστμινστερ, όταν τους χτύπησε αυτοκίνητο.
 
Οι εικόνες που έρχονται από το πρακτορείο Reuters δείχνουν κανονικό μακελειό!
 
 
 
Το Κοινοβούλιο σταμάτησε τις εργασίες του.

Η αστυνομία ζήτησε από όσους βρίσκονταν στο κτίριο του κοινοβουλίου να μείνει στα γραφεία και μακριά από τα παράθυρα.
 
βιντεο ΕΔΩ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails