Tuesday, March 28, 2017

X.A: «Ποινική δίωξη κατά Σαμαρά για τις εντολές προφυλακίσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής! Σε πανικό η παράγκα της ΝΔ! ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δικογραφίες που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Αθαν. Παπαχριστόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα, διαβίβασε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
Ειδικότερα, η πρώτη δικογραφία, που αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, σχετίζεται με τη φερόμενη καταγραφή συνομιλίας του, η οποία αναρτήθηκε στις 10-12-14 στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών, κατά την αναπαραγωγή του οποίου, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να λέει σε δικαστικό λειτουργό: «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ…». Η εν λόγω προτροπή φέρεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν την απολογία τους.

Διερευνάται το αδίκημα της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού. Μάλιστα, η υπόθεση αυτή ήγειρε ζήτημα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του πρωθυπουργού. Η καταγγελία έγινε από πολίτη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία ωστόσο κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού.
Η δεύτερη δικογραφία στρέφεται κατά του Γιάννη Στουρνάρα και αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του, ως υπουργού Οικονομικών την περίοδο 2013-’14, κατά του πρώην γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, του Ιωάννη Κωστόπουλου, πρώην διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΠΕ και κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, επικεφαλής της Motor Oil.
Στη μήνυση γίνεται αναφορά για μεγάλη ζημία του Δημοσίου από τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων που είχαν επιβληθεί στην Motor Oil.
Η τελευταία δικογραφία αφορά μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Αθανάσιου Παπαχριστόπουλου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, που κατά τον μηνυτή τελέστηκε στις 29-4-16, όταν στη διάρκεια εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης, καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 
«Οι εντολές του αρχιεγκληματία Σαμαρά στον επίορκο Ντογιάκο για τις παράνομες φυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οδήγησαν επιτέλους την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην άσκηση δίωξης σε βάρος της εγκληματικής οργάνωσης της ΝΔ.
Με αφορμή το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε στη βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης στις 10 Δεκεμβρίου 2014, σήμερα – 2,5 χρόνια μετά – ζητείται η ποινική δίωξη του Σαμαρά για πρόκληση σε τέλεση εγκλήματος.

Όπως αναφέρουν ακόμα και οι καθεστωτικές ιστοσελίδες: «Η δικογραφία αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμάρα και συγκεκριμένα ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 10 Δεκεμβρίου 2014. Σε αυτό το ηχητικό απόσπασμα ακούγεται η φράση «πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ@…σει».  Η εν λόγω προτροπή φαίνεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής ενόψει της απολογίας τους και φέρεται να αποδίδεται στον πρώην Πρωθυπουργό.
Για το ζήτημα κατατέθηκε καταγγελία από πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία αναφερόταν ως διερευνόμενο αδίκημα αυτό της παραβίασης απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και έθετε ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Πρωθυπουργού. Ωστόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ενώ δεν κατέστη δυνατόν στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστεί ο δράστης της καταγραφής. Το διερευνόμενο αδίκημα είναι της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού».
Η απόλυτη δικαίωση της Χρυσής Αυγής είναι γεγονός. Η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει επισήμως τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που παρουσιάσαμε ενώπιον του Ελληνικού Λαού και καταρρίπτουν με πάταγο την στημένη σκευωρία σε βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου. Το «βίντεο Μπαλτάκου» και το «ηχητικό Σαμαρά» αποτελούν πλέον νόμιμα αποδεικτικά μέσα: θα χρησιμοποιηθούν για την τεκμηρίωση της αθωότητός μας στην περιβόητη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την καταδίκη των εγκληματιών της μνημονιακής συμμορίας της ΝΔ.
Η σκευωρία της παράγκας «Σαμαρά – Αθανασίου – Δένδια» έχει καταπέσει. Η ώρα της ποινικής καταδίκης των σκευωρών έχει φτάσει.
Απομένει να δούμε αν ο Σύριζα θα αφήσει ελεύθερη την Δικαιοσύνη να ασκήσει διώξεις στους σκευωρούς ή θα παρέχει ασυλία στο βρώμικο κύκλωμα της Νέας Δημοκρατίας με αντάλλαγμα την στήριξή του στο μνημονιακό ξεπούλημα της χώρας» καταγγέλει χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails