Saturday, March 4, 2017

Νιγηριανός «επενδυτής» λήστευε ανυπεράσπιστες ηλικιωμένες στo κέντρο της Αθήνας

Νιγηριανός «επενδυτής» λήστευε ανυπεράσπιστες ηλικιωμένες στo κέντρο της Αθήνας - Επεισοδιακή σύλληψη
Ο δράστης είχε συλληφθεί και το 2013 για τα ίδια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης
Συνελήφθη στην Κυψέλη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, 32χρονος Νιγηριανός ο οποίος κατηγορείται για ληστείες κατ’  εξακολούθηση. Κατά την στιγμή της σύλληψής του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, ο συλληφθείς το τελευταίο δίμηνο διέπραττε ληστείες στο κέντρο της Αθήνα σε βάρος ηλικιωμένων. Ασκώντας σωματική βία τους αφαιρούσε τιμαλφή και χρηματικά ποσά.
Ο 32χρονος δρούσε κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα και αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του (κυρίως γυναίκες), σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, όπου τα ανυποψίαστα θύματα πραγματοποιούσαν συναλλαγές.
Στη συνέχεια τα ακολουθούσε διακριτικά και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διέμεναν, τα αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τα τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την μέθοδο αυτή δεκατέσσερις 14 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων:
- εννέα στην περιοχή της Κυψέλης
- δύο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα
- μία στην περιοχή των Αμπελοκήπων
- μία στην περιοχή της Ομόνοιας
- μία στην περιοχή του Κολωνακίου
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.
Να τον χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails