Saturday, April 9, 2011

Μέχρι και σήμερα πραγματοποιούν θυσίες οι Εβραίοι!


Σ.Α: Το Πάσχα πλησιάζει...Διαβάστε σχετικά μας άρθρα για το θέμα των απόκρυφων ανθρωποθυσιών που πραγματοποιήθηκαν απο Εβραίους τελετουργικά. 

Διαβάστε για το βιβλίο "Πάσχα αίματος", του γιού του αρχιραββίνου της Ρώμης, Αριελ Τοάφ, μέσα στο οποίο αναφέρει σχετικές πληροφορίες.
Διαβάστε τα σχετικά μας για το θέμα άρθρα εδώ...

Έκκληση αρχιραβίνου προς τους Εβραίους να τελέσουν θυσία το Πάσχα στο όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ



Οι Εβραίοι που αποφεύγουν τις εντολές (‘mitzvah’) του Πάσχα (Πέσαχ) κινδυνεύουν με υπερφυσικές τιμωρίες, προειδοποιεί ο αρχιραβίνος της SafedShmuel Eliyahu
Από: Ynet / Μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Οι προσπάθειες που γίνονται κάθε χρόνο για την επανάληψη της θυσίας του Πάσχα απέκτησαν την πρώτη σημαντική ραβινική υποστήριξη πρόσφατα. Ο αρχιραβίνος της πόλης Safed, Shmuel Eliyahu, (φωτο), εξέχων θρησκευτικός Σιωνιστής ηγέτης, κάλεσε τον λαό να τελέσει την εντολή (mitzvah)...
της θυσίας την παραμονή της εβραϊκής εορτής του Πάσχα, σε περίπου δύο εβδομάδες.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος halacha στην Ιερουσαλήμ την περασμένη εβδομάδα, ο ραβίνος προειδοποίησε ότι οι Εβραίοι που αποφεύγουν τη mitzvah, διακινδυνεύουν από την "Kareth" - μια υπερφυσική τιμωρία για τους παραβάτες του Ιουδαϊκού νόμου.
Το Προηγούμενο Έτος
Δεξιοί συνελήφθηκαν για την θυσία του Πέσαχ / Shmulik Grossman
Ο Noam Federman και ο Yehuda Glick συνελήφθηκαν με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να θυσιάσουν μικρά κατσίκια κοντά στο Όρος του Ναού. «Είναι κρίμα και ντροπή ότι η αστυνομία προσπαθεί να σταματήσει τους Εβραίους από το να μεταβούν μέχρι το Όρος του Ναού και προσφέρουν θυσία», λέει ο Federman στο Ynet
Πλήρης ιστορία ΕΔΩ.
Σύμφωνα με το ραβίνο Eliyahu, υπάρχει μία ‘halachic’, νομική και δημόσια δυνατότητα να προσφέρουν μία Πασχαλιάτικη θυσία αυτές τις μέρες. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, παρέθεσε σχόλια ανώτερων ραβίνων, προσθέτοντας ότι ο ραβίνος Zvi Hirsch Kalisher - ένας από τους ιδρυτές του σύγχρονου και θρησκευτικών σιωνισμού – είχε ρωτήσει τοΤούρκο σουλτάνο να διαθέσει ένα χώρο στο Όρος του Ναού για την ανέγερση ενός βωμού για μια θυσία Πάσχα .
Ο ραβίνος της Safed πήγε για να πει ότι η θυσία του Πάσχα θα μπορούσε να σφαγεί μπροστά στην πλατεία του Θόλου του Βράχου (Dome του Rock), αν και ο Ναός δεν υπάρχει πλέον και ο λαός του Ισραήλ ορίζεται ως "tameh met" (σε μια κατάσταση μη καθαρότητας που προέρχεται από την επαφή με ένα νεκρό σώμα).
Προκειμένου να ξεπεραστεί το μεγαλύτερο εμπόδιο, πέρα ​​από το πρόβλημα της πολιτικής, ένας βωμός πρέπει να στηθεί, είπε ο ραβίνος. Επίσης κάνω έκκληση για την προετοιμασία των "ενδυμάτων των Ιερέων", οι οποίο είναι τα μόνα με τα αοποία οι kohanim (Ιερείς) μπορούν να εκτελέσουν το έργο τους στο ναό.
Mission possible
Αντιμετωπίζοντας τη νομική πτυχή, ο ραβίνος Eliyahu αντέτεινε ότι κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να εκτελεί την εντολή της θρησκείας του σύμφωνα με τη δική του κατανόηση. Πρόσθεσε ότι οι αναφορές που έγιναν από το Ανώτερο Δικαστήριο κατά της θυσίας έγιναν δεκτές μόνο επειδή η αστυνομία ήταν απροετοίμαστη για την εξασφάλιση της τελετής.
"Είναι απολύτως σαφές ότι, αν ο κόσμος πιέσει την κυβέρνηση ή την Κνεσέτ, όλα θα αλλάξουν. Εάν οι δικαστές έκριναν ότι η αστυνομία πρέπει προστατεύσει την πιο απλή διαμαρτυρία, γιατί όχι τη θυσία του Πάσχα;"
Ο Eliyahu απέρριψε τον ισχυρισμό ότι ήταν αδύνατο να λάβει χώρα η mitzvah δημοσίως. Αναφερόμενος στις διεθνείς διπλωματικές προεκτάσεις, είπε, "Δεχόμαστε απειλές ότι οποιαδήποτε κίνηση από την πλευρά μας στο Όρος του Ναού θα ξεκινήσει το Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο ... (Αλλά) μπορούμε να ελευθερώσουμε τις ψυχές μας από τη φρίκη των εθνικών, όπως ακριβώς ελευθερωθήκαμε πριν από την Έξοδο".
Επίσης απέρριψε τις αντιδράσεις στο εσωτερικό. «Κάποιοι φοβούνται το δημόσιο αντίκτυπο της θυσίας του Πάσχα - πώς θα το δουν οι κοσμικοί. Τι θα κάνει η οργάνωση για την πρόληψη της κακοποίησης των ζώων. Η αλήθεια είναι ότι αυτό ούτε θα έπρεπε να συζητείται ...
"Έχουμε ήδη περιφρονηθεί για την mitzvah της περιτομής, έχουμε διωχθεί και έχουμε καταδικαστεί σε θάνατο για αυτό. Σήμερα ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ συνιστά ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να υποβάλλονται σε περιτομή, προκειμένου να αποφευχθούν ασθένειες".
Ο ραβίνος Eliyahu είπε ότι η Τορά είχε προβλέψει ότι θα κοροϊδεύσουν την mitzvah της θυσίας. Ένας τέτοιος άνθρωπος, παρατήρησε, καλείται Haggadah του Πάσχα, ο «κακός γιος», που καθαρίζει τα χέρια του και λέει, "Αυτό δεν ανήκει σε μένα, αυτό το αίμα και αυτός ο πρωτογονισμός. Είμαι ένα φωτισμένο άτομο. Σέβομαι τα ζώα . Εγώ δεν τα σφάζω με βάρβαρες μεθόδους".
Ο ραβίνος εκτιμάει, με βάση τις ιστορίες της Βίβλου, ότι όσοι θα αντιταχθούν στην mitzvah, τελικά θα αλλάξουν γνώμη και θα ενταχθούν στο έργο του Ναού.
«Σπάστε το πνευματικό φράγμα»
Προκειμένου να αυξηθεί το κίνητρο για να προσφερθεί η θυσία του Πάσχα, ο Eliyahu σημείωσε ότι αυτή είναι μία από τις δύο "ενεργές mitzvot" (μαζί με την περιτομή), και ότι οι αποφυγή της εγκυμονεί κινδύνους για υπερφυσική τιμωρία και «πρόκληση μεγάλης ζημιάς» για αυτούς που αποφεύγουν και για ολόκληρο το κόσμο.
Πρόσθεσε ότι ο πατέρας του, ο πρώην επικεφαλής ραβίνος Mordechai Eliyahu, έγραψε ότι το έθιμο αυτό εξακολουθεί να υφίσταται αυτές τις μέρες.
"Αυτά τα πράγματα θα έπρεπε να μας κάνουν να σπάσουμε το πνευματικό φράγμα που μας εμποδίζει να σκεφτόμαστε την προσφορά της θυσία του Πάσχα" κατέληξε ο ραβίνος Eliyahu.
Είπε οι παρατηρήσεις του δεν ήταν μόνο λόγια, αλλά νόμοι που μαθαίνονται «ως μια πραγματική ζήτηση και πραγματική προετοιμασία για τη θυσία του Πάσχα. Παρόλο που δεν χρησιμοποιούμαστε σε αυτή και έχουμε συνηθίσει να ζούμε χωρίς ένα ναό, πρέπει να αλλάξουμε τους τρόπους μας".

1 comment:

Anonymous said...

Ο κοσμος το'χει τούμπανο ..
http://www.youtube.com/watch?v=byBkRXBNK4Q

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails