Friday, December 9, 2011

Πληρώνουμε χαράτσια για να μας κάνει προπαγάνδα το Υπουργείο Πολιτισμού





Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Την ώρα που ζητούν στους Έλληνες να πληρώσουν τους Εβραίους τραπεζίτες της Wall Street, το Υπουργείο Πολιτισμού πληρώνει με τα χρήματά μας εκδηλώσεις για την "συμβίωση" Ελλήνων-Εβραίων. Θέλουν να μας πείσουν πως πρέπει να αγαπάμε τους δανειστές μας!

Είδηση απο εδω

Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών - 2011 Μέση Ανατολή» συμμετέχει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον εκδήλωση με τίτλο «Το ελληνο-εβραϊκό θαύμα», όπου θα προβληθούν για πρώτη φορά τρεις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Πρόκειται για μια παραγωγή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία δίνοντας βήμα σε νέους δημιουργούς, μέσα από τρεις ταινίες - μία μυθοπλασίας, μία ντοκιμαντέρ και μία animation - με θέμα τον ιουδαϊσμό και τη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση φέρνει στο φως σημαντικές πλευρές της συμβίωσης Ελλήνων και Εβραίων, μιας συμβίωσης που μετρά ήδη πέντε αιώνες συγκερασμού και πολιτισμού.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

Θόλος των Κατερίνας Γεροθανάση και Νίκου Αποστολόπουλου (μυθοπλασία)

Los Bilbilicos, ένα τραγούδι για τη Θεσσαλονίκη των Στέλλας Παπαστεφάνου καιΜαρίας Παπαδοπούλου (ντοκιμαντέρ)

και Οι γείτονες των Ελιζαμπέττας Ηλία-Γεωργιάδου και Κατερίνας Γεροθανάση(animation).

Πρόκειται για δημιουργίες μιας ομάδας πτυχιούχων και φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Καθημερινές ιστορίες και αισθήματα ξεφεύγουν από τα ιστορικά βιβλία και βρίσκουν το δρόμο τους για την κινηματογραφική αίθουσα, με στόχο ο θεατής να πλησιάσει, να δει και να ερμηνεύσει ξανά την ιστορία, με μια νέα, φρέσκια ματιά.

Τις προβολές θα προλογίσουν οι δημιουργοί των ταινιών, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails