Saturday, December 31, 2011

Ακόμη μια απάτη του Χόλυγουντ


Ο Αμερικάνος Thomas Bruso έγινε «ήρωας» στο YouTube, εξαιτίας ενός βίντεο όπου ταπεινώνει έναν νεότερο συνεπιβάτη του στο λεωφορείο, που προσπαθεί να του επιτεθεί. Ο Bruso είναι λευκός και ο επιτιθέμενος είναι μαύρος. Δύο μαύρες γυναίκες φωνάζουν στο βίντεο ρατσιστικές φράσεις κατά των λευκών και παροτρύνουν τον επιτιθέμενο να χτυπήσει τον Bruso. Η επίθεση τελειώνει με τον μαύρο επιτιθέμενο να σωριάζεται κάτω από τις μπουνιές του Bruso.

Στο βίντεο αρχίζει, για άγνωστο λόγο, μία φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του 67χρονου Thomas A. Bruso και ενός νεότερης ηλικίας μαύρου (με το όνομα Michael) που κάθεται απέναντι, στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Κάποια στιγμή ο Bruso φεύγει και πάει στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση, αλλά ο Michael σηκώνεται και πηγαίνει στο κάθισμα του Bruso. Ακούγονται μάλιστα, κάποιοι να ενθαρρύνουν τονMichael να επιτεθεί στον Bruso μαζί με ρατσιστικά αντι-λευκά σχόλια.
Το περιστατικό που έμεινε γνωστό και ως the AC Transit Busfight έλαβε χώρα σε λεωφορείο στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, στις 15 Φεβρουαρίου 2010.
Η συμπλοκή βιντεοσκοπήθηκε από κάποιον τρίτο και στη συνέχεια φορτώθηκε στο YouTube. Το βίντεο από τις 12 Σεπτεμβρίου 2010, έχει λάβει πάνω από 4.700.000 επισκέψεις και κατατάχτηκε μεταξύ των κορυφαίων πέντε πιο εμφανισμένων βίντεο στο YouTube στην πρώτη εβδομάδα του, πλην όμως δεν συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο.
Ο Thomas Bruso έμεινε γνωστό ως “Epic Beard Man” ("Επικός Γενειοφόρος Άνδρας").
Το ‘αιώνιο’ όμως, Hollywood μεταμόρφωσε τον «ήρωα» τουYouTube σε… Μεξικάνο που στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί έναν… μαύρο δέχεται επίθεση από δύο…λευκούς "σκίνχεντ"!
Iδού το trailer:
Η ταινία με τίτλο "Bad Ass" που βγαίνει στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2012 είναι εμπνευσμένη από τον διάσημο “Epic Beard Man”, όπως έχει γίνει γνωστός ο Thomas Bruso στο internet.
‘Μανούλα’ το Hollywood σε τέτοιου είδους "μαγειρέματα" ανατρέπει ένα πραγματικό γεγονός. Κλασσική αντι-λευκή ταινία made in Χόλιγουντ.
Το πραγματικό περιστατικό:


Ο δημιουργός της ταινίας παραδέχτηκε ότι η ιστορία του βασίστηκε στον Thomas BrusoΤο ρόλο του Bruso παίζει οΜεξικάνος ηθοποιός Danny Trejo.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δείτε και αυτό το βίντεο σχετικά με το ποιοί ελέγχουν το βρώμικο Χόλυγουντ 




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails