Monday, March 5, 2012

Η υποκρισία του ΚΚΕ και το κίνημα της πατάτας

Σ.Α: Είναι τραγικό να αντιλαμβάνεσαι ότι η ηγεσία του "κόμματος του λαού" ακόμη και την ώρα αυτή που πάρα πολλοί Έλληνες πεινούν στην κυριολεξία, θέλει να εκμεταλλεύεται ότι γίνεται προς όφελος του πολίτη προκειμένου να ανεβάσει τα ποσοστά του. 


Όταν όμως δημιουργείται ένα κίνημα που δεν ελέγχεται απο το ΚΚΕ, άρα δεν μπορούν να κερδίσουν ψήφους απο αυτό, τότε το ΚΚΕ το καταδικάζει. Τελευταίο παράδειγμα η ανακοίνωση του ΚΚΕ ενάντια στο "κίνημα της πατάτας", όπου στόχος του κινήματος είναι να αποφύγουν τους μεσάζοντες. 


Και ενώ το ΚΚΕ είναι στην θεωρία ενάντια στους μεσάζοντες στην ανακοίνωσή του λέει οτι κίνημα αυτό είναι δημιούργημα του "καπιταλισμού" για να εξαπατήσουν οι "κεφαλαιοκράτες" τον λαό. Δεν εξηγούν όμως πουθενά γιατί είναι απάτη αυτό το κίνημα. Απλά το καταδικάζουν γιατί δεν το ελέγχουν. Χρησιμοποιούν την ίδια "ξύλινη" γλώσσα όπως πάντα.


Πως γίνεται να πέφτει θύμα εξαπάτησης ο λαός όταν του δίνεται η ευκαιρία να αγοράσει πολύ φθηνή πατάτα;
Όταν έκλειναν οι ναυτεργάτες τα πλοία, επειδή ήταν κατευθυνόμενο το κίνημα απο αυτούς το υπεράσπιζαν. Όταν καίγοταν οι άνθρωποι ζωντανοί στην MARFIN το ΚΚΕ δεν έλεγε κουβέντα.


Η ανακοίνωση που την είδαμε εδωΟλόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

"Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.
Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και  μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.

Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.

Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών.

Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ.

Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων - καταναλωτών.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει".

3 comments:

Anonymous said...

Ειναι πλέον γνωστος ο ρόλος του ΚΚΕ σε καθε σκεπτόμενο άνθρωπο.
Σε όλη την ιστορία του δούλεψε με πάθος κατα της Ελλάδας.

Anonymous said...

Συμπληρώνω, αν μου επιτρέπετε, επι του παρόντος.
Λέει η ανακοίνωση, οτι η λύση είναι η αύξηση των μισθών και όχι οι η μείωση των τιμών.
Δηλαδή, ένας απο τους κυριότερους λόγους που καταλήξαμε στο σημερινό χάλι.
Σήμερα ξέρουμε πια οτι, αν κυνηγάς τις τιμές με αυξήσεις μισθών απλά τις αυξάνεις. Οι τιμές πρέπει να συγκρατούνται και όχι να κυνηγιούνται.
Ποιός κοροιδεύει ποιόν λοιπόν;

Anonymous said...

Α, ρε καημένοι. Ακόμα τρώτε αμάσητα αυτά που σας σερβίρουν. Το λύσατε το πρόβλημα λοιπόν!!! Φθηνές πατάτες!!! Τον πετάξατε τον καπιταλιστή έξω από τη διαδικασία! Αλήθεια, αυτός που δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του πώς θα σωθεί με αυτή τη "λύση για την ακρίβεια;" Αλήθεια πώς μέσα από αυτή τη λύση θα αυξηθεί ο μισθός του κόσμου; Πώς θα πέσουν οι φόροι; Πώς θα σταματήσουμε αυτή την άγρια αντιλαϊκή πολιτική; Η ίδια "λύση" θα εφαρμοστεί και για άλλα αγαθά (φάρμακα, παιδεία, την ενέργεια κ. λπ.); Έτσι, συνεχίστε να κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου!!! Έτσι, συνεχίστε να αποπροσανατολίζεστε, θεωρώντας κάποιες τέτοιες ενέργειες ως λύση του προβλήματος! Το σκηνικό θυμίζει ένα άλλο, τότε που το ΚΚΕ αποκάλυπτε την αλήθεια για την ΕΟΚ τότε, ΕΕ σήμερα και το χαρακτήρα της, για το Μάαστριχτ κ.λπ. . . Και τότε πολλοί "επαναστάτες-αριστερ οί-προοδευτικοί-φασίστες" έλεγαν αυτά που λέτε εσείς σήμερα. Ποιος είχε δίκιο τελικά; Κρίμα, αυτή η κοινωνία θα ταλαιπωρηθεί πολύ ακόμα μέχρι να ξυπνήσει!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails